Αποζημιώσεις θα λάβουν 26.600 περίπου αγρότες

-Αποδεσμεύονται μετά από μια δεκαετία οι λογαριασμοί της πρώην ΑΤΕ, που αφορούσαν σε ποσά, που είχαν καταβληθεί ως έναντι σε παραγωγούς για ενισχύσεις και αποζημιώσεις!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Αποδεσμεύονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, λογαριασμοί της πρώην ΑΤΕ. Οι λογαριασμοί, που είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2003-2015, αφορούσαν σε ποσά, που είχαν καταβληθεί ως έναντι σε παραγωγούς για ενισχύσεις και αποζημιώσεις της ΚΑΠ, Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης, ενισχύσεις ελαιοπαραγωγών, καθώς και αποζημιώσεις πυρόπληκτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την απόφαση αυτή επιλύεται ένα χρονίζον πρόβλημα, που αφορά 26.613 αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν τα υπόλοιπα των ποσών, που δικαιούνται, συνολικού ύψους 7,34 εκατομμυρίων ευρώ, και τα οποία παρέμεναν δεσμευμένα πλέον των δέκα ετών.

Σημειώνεται, ότι το επόμενο διάστημα οι δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν σχετική ενημέρωση από την Τράπεζά τους και θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά, που δικαιούνται.