Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο του Μπάρι (Άλντο Μόρο) και πιο συγκεκριμένα με το CIRST – Διαπανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο «Σπουδές για την παράδοση» (Μπάρι, Πάντοβα, Σαν Μαρίνο, Τρέντο) το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος υπό τον τίτλο: «Αρχαίοι μύθοι στις Παραστατικές Τέχνες».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Απριλίου 2024 στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις κεντρικών ομιλητών, τέσσερις συνεδρίες και στρογγυλή τράπεζα. Αποτελεί συνέχεια του 1ου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι στις 2-3 Οκτωβρίου 2023 με τον τίτλο «Η Επιτέλεση και η Πρόσληψη του αρχαίου δράματος από την αρχαιότητα στους νεότερους χρόνους».

Με το συνέδριο αυτό συνεχίζεται η συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του CIRST – Διαπανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο «Σπουδές για την παράδοση» (Μπάρι, Πάντοβα, Σαν Μαρίνο, Τρέντο), η οποία προσβλέπει στην κοινή μελέτη των προκλήσεων και των προοπτικών της έρευνας για το αρχαίο δράμα σε συνάρτηση με τις Παραστατικές Τέχνες.

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στις εργασίες του συνεδρίου.

Νίκος Α. Κούκης Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού  Καθ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος Εκπρόσωπος
της Επιστημονικής Επιτροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ