Ο «Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων» (ΣΕΤΕ) αναμένει, ότι εφέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξηθεί στο ρεκόρ των 25 εκατομμυρίων, και θα φέρει 800 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Το ενημερωτικό δίκτυο «Bloomberg», σε δημοσίευμά του, αναφέρει, πως η Ελλάδα αναμένεται να επωφεληθεί από τις απώλειες, που πρόκειται να σημειώσει η Τουρκία στον τουρισμό.
Ο «Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων» (ΣΕΤΕ) αναμένει, ότι εφέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξηθεί στο ρεκόρ των 25 εκατομμυρίων, και θα φέρει 800 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα, την ώρα, που το Υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε μείωση 10% των αφίξεων τουριστών τον περασμένο μήνα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της δεκαετίας.
Για την Τουρκία, αναφέρει το «Bloomberg», ότι ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη έχει επιδεινώσει τις επιπτώσεις από την σύγκρουση της χώρας με την Ρωσία και την απαγόρευση, που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Ρώσους tour operators, να στέλνουν Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δίκτυο «Bloomberg», παράγοντας της ελληνικής τουριστικής αγοράς είχε δηλώσει, πως αναμένει περίπου 900.000 Ρώσους να φθάσουν στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ήμισυ της αύξησης των εσόδων.bloomberg1-1