Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Έτοιμη να παραλάβει μέχρι και 2.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από
την Ειδομένη, εμφανίζεται η τοπική Κυβέρνηση του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Θουριγγίας, σύμφωνα με δήλωση του Πρωθυπουργού της τοπικής Κυβέρνησης, Μπόντο Ράμελωφ.
Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο κ. Ράμελωφ υποστηρίζει, ότι το κρατίδιο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα μπορούσε να παραλάβει «1.000 με 2.000 πρόσφυγες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια». Επεσήμανε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση αυτή, η Θουριγγία θα χρειαστεί επιμελητειακή στήριξη από το Ομοσπονδιακό κράτος.

«Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση» για την μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Επί του παρόντος τα 7 από τα 10 Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Θουριγγία είναι άδεια»

«Μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση» για την μετεγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαιώνει ο κ. Ράμελωφ, που προέρχεται από το αριστερό κόμμα «Die Linke» και είναι ο μοναδικός αριστερός Πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου, εξηγώντας, ότι επί του παρόντος τα 7 από τα 10 Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Θουριγγία είναι άδεια. Η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, πέρσι. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, μάλιστα, η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε αποφασίσει να δεχθεί όλους τους πρόσφυγες, που είχαν μπλοκαριστεί στην Ουγγαρία. Έκτοτε, όμως, έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.meinigen