Που εκδίδονται με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου!
-Σε 200.000 θα φθάσουν οι ασφαλισμένοι, που, όταν αποχωρήσουν από την εργασία τους, έως το 2020, θα πάρουν περικομμένες συντάξεις!
– Ποιοί θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Mειωμένα κατά 30% είναι τα ποσά των νέων συντάξεων, που εκδίδονται με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ειδικοί εργατολόγοι.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις συντάξεις όσων είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά.
Συνολικά, οι ειδικοί εκτιμούν, ότι, έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι, που θα αποχωρήσουν από την εργασία τους, θα υποστούν περικοπές, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%!
Τα στοιχεία από τις αιτήσεις, που εκκαθαρίζονται είναι αποκαλυπτικά, καθώς, όπως επισημαίνουν ειδικοί, προκύπτουν τουλάχιστον πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων, που είναι οι μεγάλοι χαμένοι του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς αλλά και τα πρώτα στοιχεία, που προέρχονται από τον ΕΦΚΑ, οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:
-Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσηε.
-Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.
-Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ, σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.
-Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΑΕ, που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα απ 30 χρόνια ασφάλισης.
-Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ, ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης.