-Αυξήθηκε σε 7.900 άτομα ο αριθμός των καταγεγραμμένων υπερσυντηρητικών σαλαφιστών μουσουλμάνων στην Γερμανία.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο Πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), δηλαδή ο επικεφαλής της αρμόδιας γερμανικής Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών, προειδοποιεί, πως φανατικοί ισλαμιστές μπορεί να επιδιώξουν να στρατολογήσουν νεαρούς πρόσφυγες, που φθάνουν στην Γερμανία.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, πως οι ισλαμιστές στην Γερμανία, με το πρόσχημα, ότι προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση των μεταναστών ώστε να προσηλυτίσουν και να στρατολογήσουν εκείνους, που ζητούν άσυλο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).berlin
«Η προσοχή μας επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε ασυνόδευτους νεαρούς πρόσφυγες, που μπορούν να αποτελέσουν εύκολη λεία για τους ισλαμιστές» είπε ο κ.Μάασεν.

Ο αριθμός των υπερσυντηρητικών σαλαφιστών μουσουλμάνων στην Γερμανία αυξήθηκε τελευταία σε 7.900 άτομα

Ο κ. Μάασεν επεσήμανε, πως ο αριθμός των υπερσυντηρητικών σαλαφιστών μουσουλμάνων στην Γερμανία αυξήθηκε στους 7.900, σε σύγκριση με 7.500, που ήσαν τον Ιούνιο. Περίπου 740 ισλαμιστές από την Γερμανία, από τους οποίους το ένα πέμπτο είναι γυναίκες, έχουν ταξιδέψει στην Συρία και στο Ιράκ.
Το ένα τρίτο από αυτούς έχουν επιστρέψει τώρα στην Γερμανία, ενώ 120 έχουν σκοτωθεί. Ο κ. Μάασεν είπε, πως δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, κατά πόσον ισλαμιστές έχουν εισχωρήσει μεταξύ των προσφύγων.
Το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου η γερμανική Αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε οκτώ κτίρια στο Βερολίνο, συμπεριλαμβανομένου ενός τεμένους και των γραφείων ενός συλλόγου, που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, για τα οποία υπήρχαν υποψίες, ότι χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές, που υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Συρία.