Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θάνο Αλέξανδρο και συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας του ΕΟΤ και της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό.

Ο κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος διαβεβαίωσε τον κ Θάνο Αλέξανδρο για την ειλικρινή πρόθεση στήριξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας, που το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει καθιερώσει με τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ΕΟΤ διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ενώ έχει και την «αρμοδιότητα της σύμφωνης γνώμης» κατά την κατάρτιση του προγράμματος δράσεων τουριστικής προβολής των Περιφερειών. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έμπρακτη στήριξη και αποτελεσματική συνεργασία ΕΟΤ και Περιφέρειας.tourismos

Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις για τους βέλτιστους τρόπους προβολής της περιοχής ,με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (Τουρισμός 4 εποχών), θέτοντας σε προτεραιότητα θεματικά τουριστικά προϊόντα όπως είναι: ο καταδυτικός τουρισμός, το Yachting, ο Συνεδριακός τουρισμός, ο Γαστρονομικός τουρισμός, η Εγνατία Οδός ως ο πρώτος οδικός άξονας της αρχαιότητας αλλά και η προβολή των βημάτων του Αποστόλου Παύλου.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ