OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-“Η Γερμανία, η Αγγλία, η Αυστρία και η Ολλανδία θα είναι τα ιδρυτικά μέλη της Νέας Ευρώπης”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

“Η Γερμανία, με την πρωτοβουλία του Υπουργού των Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, επιδιώκει να διαλύσει την υπάρχουσα Ε.Ε. και να χτίσει εκ νέου μια Ενωμένη Ευρώπη του Βορρά, αποκλείοντας έτσι από το νέο αυτό ευρωπαϊκό εγχείρημα τις χώρες του Νότου, δηλαδή την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία”!
Αυτό υποστηρίζουν έγκυροι διεθνείς πολιτικοί αναλυτές, ισχυριζόμενοι, μάλιστα, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τους, η Γερμανία, η Αγγλία, η Αυστρία και η Ολλανδία θα είναι τα ιδρυτικά μέλη της Νέας Ευρώπης!
Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτούς, για το ελληνικό πρόβλημα δεν υπάρχει λύση, όπως υποστήριξαν, τόσο ο Τζόρτζ Σόρος από το Νταβός της Ελβετίας, τον περασμένο Μάϊο, όσο και οι Αλαν Γκρίνσπαν και Γουόρεν Μπάφετ.
Οι αναλυτές αυτοί παραπέμπουν σε δηλώσεις, που έκαναν οι παράγοντες αυτοί, οι οποίες προϊδεαζουν για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Αλαν Γκρίνσπαν: “Οσο πιο γρήγορα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόσο το καλύτερο για όλους” – Η έξοδος της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε διάσπαση της Ευρωζώνης”

“Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου και δεν θα οδηγούσε στην διάσπαση της νομισματικής ένωσης”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην “Het Financieele Dagblad” ο τέως Διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν. “Οσο πιο γρήγορα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόσο το καλύτερο για όλους”, είχε δηλώσει ο ίδιος και πρόσθεσε, πως σε αντίθεση με αυτό, που πίστευε πριν από δύο χρόνια, η έξοδος της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε διάσπαση της Ευρωζώνης. “Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει, πως οι απώλειες δεν θα ήταν μεγάλες για τις χώρες, που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Δεν βλέπω, πως θα μπορούσε η Γερμανία να “αποζημιωθεί”. Το ίδιο ισχύει και για χώρες όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο”, επεσήμανε ο Αμερικανός τέως Διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ .

“Η Ελλάδα, σε αντίθεση με ην Αγγλία, έπειτα από ένα δημοψήφισμα, στο οποίο θα κέρδισε το ΟΧΙ στο ευρώ, θα έχει βγει από την Ε.Ε. “με κλωτσιές” σε διάστημα 6 μηνών και δεν θα υπάρξει η ανοχή, που δείχνει το Βερολίνο στους Βρετανούς”

Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ, υποστήριξε, μιλώντας στην εφημερίδα “Euro-am-Sonntag” ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να ενισχύσει το ευρώ. “Είναι ακριβώς αυτό, που πιστεύει ο Σόϊμπλε για την Ευρώπη του κοντινού μέλλοντος. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών θέλει να πετάξει την Ελλάδα με τις κλωτσιές από την Ε.Ε.” υποστηρίζουν οι ίδιοι αναλυτές.
Φαίνεται, όμως, ότι ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών θέλει να το ζητήσουμε οι ίδιοι και ελπίζει, ότι ο Τσίπρας θα κάνει ένα ακόμη δημοψήφισμα και αυτή την φορά θα αποχαιρετήσουμε για πάντα το ευρώ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ελλάδα, σε αντίθεση με ην Αγγλία, έπειτα από ένα δημοψήφισμα, που θα κέρδισε το ΟΧΙ στο ευρώ, θα έχει βγει από την Ε.Ε. “με κλωτσιές” σε διάστημα 6 μηνών και δεν θα υπάρξει η ανοχή, που δείχνει το Βερολίνο στους Βρετανούς.

“Οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί στους Αγγλους να ξαναχτίσουν από την αρχή την Ενωμένη Ευρώπη, με ιδρυτικά μέλη της νέας αυτής Ευρώπης, την Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστρία και την Ολλανδία”

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι αναλυτές, υπάρχουν εμπιστευτικές πληροφορίες, κατά τις οποίες οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί στους Αγγλους να ξαναχτίσουν από την αρχή την Ενωμένη Ευρώπη, με ιδρυτικά μέλη της Νέας Ευρώπης, την Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστρία και την Ολλανδία, κάτι που σημαίνει, ότι ούτε η Γαλλία δεν θα βρίσκεται στον αρχικό πυρήνα!
Αν ισχύουν, πράγματι, όλα αυτά, τότε σύντομα θα βιώσουμε μια όξυνση στις σχέσεις των χωρών-μελών του Νότου με τον πυρήνα της Ε.Ε., καθώς θα αρχίσει να δρομολογείται η εφαρμογή του νέου αυτού σχεδίου.
Πάντως, το ότι κάποιοι μεθοδεύουν την έξοδο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από την Ε.Ε. εξηγείται και από τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για την Πορτογαλία. Όπως είπε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του πριν δέκα περίπου ημέρες, η χώρα αυτή παρέβη τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις και πρέπει να μπει σε νέο μνημόνιο.

“Η Πορτογαλία θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, και θα το λάβει, αλλά θα συνοδεύεται από όρους, που θα είναι εξαιρετικά σκληροί και αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον της Πορτογαλίας”

Η δήλωση αυτή έκανε έξαλλους τους Πορτογάλους και όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιογραφικές πηγές, ο Γερμανός πρεσβευτής, Ούλριχ Μπράντεμπουργκ, κλήθηκε στο πορτογαλικό Υπουργείο Εξωτερικών την 30ή Ιουνίου, δηλαδή την επομένη των δηλώσεων, που έκανε ο κ. Σόϊμπλε για την δημοσιονομική κατάσταση της Πορτογαλίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
“Η Πορτογαλία θα διαπράξει ένα βαρύ σφάλμα, εάν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, και θα το λάβει, αλλά θα συνοδεύεται από όρους, που θα είναι εξαιρετικά σκληροί και αυτό δεν θα είναι προς το συμφέρον της Πορτογαλίας”, είχε προειδοποιήσει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που είχε παραχωρήσει στο Βερολίνο.
Σαν απάντηση, το πορτογαλικό Υπουργείο Οικονομικών είχε σπεύσει να δηλώσει, ότι “δεν εξετάζεται κανένα απολύτως νέο πρόγραμμα στήριξης”.

Η Πορτογαλία, όπως και η Ισπανία, παρέβησαν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις, κάτι που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στις δύο αυτές χώρες, εξαιτίας των υπερβολικών ελλειμμάτων τους

“Η πορτογαλική Κυβέρνηση κρίνει αυτές τις δηλώσεις άδικες και μη φιλικές και εξέφρασε ήδη την δυσαρέσκειά της στις γερμανικές Αρχές μέσω των συνηθισμένων διπλωματικών διαύλων”, είχε σημειώσει μετά τον σάλο, που ξέσπασε, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Πορτογαλίας, Αουγκούστο Σάντους Σίλβα, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Expresso”.
Από ότι φαίνεται, πάντως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι αναλυτές, η όξυνση αυτή δεν δημιουργήθηκε τυχαία αυτή την χρονική στιγμή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα , μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε, ότι η Πορτογαλία, όπως και η Ισπανία, παρέβησαν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις, κάτι που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στις δύο αυτές χώρες, εξαιτίας των υπερβολικών ελλειμμάτων τους.
Και αυτό, ίσως να αποτελέσει την απαρχή μιάς νέας κρίσης στους κόλπους της Ε.Ε., που θα οδηγήσει στην αποχώρηση των κρατών-μελών από αυτήν, στην διάλυσή της και στην δημιουργία μιας Ενωμένης Ευρώπης του Βορρά, η οποία αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο της Γερμανίας!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ