(c) ellinikignomi

Δράσεις του ΕΟΤ για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού- Η Ελλάδα παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός 365 ημέρες το χρόνο με διεθνείς διακρίσεις.

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων  της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού που εορτάζεται σήμερα.Η 27η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού( Π.Ο.Τ.)   το 1970 ως Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΕΟΤ  συμμετέχει  στον εορτασμό με δύο δράσεις πλήρως εναρμονισμένες στο πνεύμα του φετινού μηνύματος .

Συγκεκριμένα :

  • Από την περασμένη Δευτέρα 25/09/17 προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα του ΕΟΤ ( @visitgreecegr) το φετινό μήνυμα του Π.Ο.Τ.SustainableTourism προσαρμοσμένο σε μοναδικής ομορφιάς εικόνες από την Ελλάδα. Τα posts  σε Facebook, InstagramTwitter&Google+ παρουσιάζουν τις δυνατότητες εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού, καλώντας τους επισκέπτες  της χώρας μας  να βιώσουν το φετινό μήνυμα του ΠΟΤ «Travel,Enjoy&Respect». Ενδεικτικά προβάλλονται : ηΜήλος για τις εναλλακτικές  παραλίες της, ο υδροβιότοπος της  Λίμνης Κερκίνη στις Σέρρες, εικόνες από  πτήσεις με «παραπέντε» πάνω από τα υπέροχα βουνά της  Στερεάς Ελλάδας (Αράχωβα έως Λιβάδι), ο ποταμός Λούσιος στην Πελοπόννησο για το «ράφτινγκ»  και η Κάλυμνος για την  αναρρίχηση.(Το σχετικό φωτογραφικό υλικό: https://we.tl/6GPVatLfak)
  • Η πολυβραβευμένη νέα τουριστική ταινία του ΕΟΤ ΄΄«Greece-A 365-day destination»,προβάλλεται σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,σεσημεία και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως : στους σταθμούς METRO, στους χώρους υποδοχής του Α/Α Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και του ΟΛΠ, Μουσείο Ακρόπολης, Γραφείων  Πληροφοριών  ΕΟΤ,  Ακρόπολης  και  Α/Α Ε.Βενιζέλου, Περιφερειακές  Υπηρεσίες  Τουρισμού , ΑΕGEANAIRLINES.

Το σχετικό βίντεο έχει αποσταλεί από τον ΕΟΤ  και στα μέλη των τουριστικών φορέων ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΗΑΤΤΑ και  ΞΕΕ προκειμένου να προβληθεί -όπου υπάρχει δυνατότητα-στους χώρους υποδοχής επισκεπτών,  στα τουριστικά καταλύματα και στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας. Επίσης, το βίντεο προβάλλεται  από τα social media του Υπουργείου και του ΕΟΤ. (https://www.youtube.com/watch?v=C1WD79vnUR4&app=desktop).

Η  χώρα μας έχει και έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζει τη φετινή ημέρα, καθώςτο αναγνωστικό κοινό του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, «CondeNastTraveller» επέλεξε:

  • τα Ελληνικά νησιάως τον κορυφαίο  προορισμό  παγκοσμίως για το 2017 στην κατηγορία «Best islands in the word / Favourite islands»
  • την Ελλάδαως η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για διακοπές στην κατηγορία «Best countries in the world / Favourite countries».

Επίσης η χώρα μας  ανακηρύχτηκε, δεύτερος «Καλύτερος Προορισμός για Οικογενειακές Διακοπές» («StarDestinationforFamilyHolidays») στα βραβεία των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρωνκαιεπαγγελματιών του τουρισμούStarAwards 2017, που διοργανώνει επί μία και πλέον 20ετία το traveltrade περιοδικό «TravelBulletin»..

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας δήλωσε: «Κυρίαρχος  στόχος του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ήδη για μία ακόμη χρονιά καταγράφουμε εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών προς τη χώρα μας  γεγονός που αποτυπώνεται θετικά και  στα μεγέθη τουριστικών εισπράξεων. Είναι εθνικό και κοινωνικό  μας χρέος να στηρίξουμε την μεγάλη αυτή βιομηχανία της χώρας ως σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας».

ΙNFO/links:

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο «Greece- A 365-day destination»,,https://www.youtube.com/watch?v=C1WD79vnUR4&app=desktop, σε παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αναδείχθηκε ωςτο «καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη» στον «2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού»  στο Τσενγκντού της Κίνας. Επίσης επιλέχθηκε ως το κορυφαίο, ανάμεσα σε 48 ταινίες,στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, και έλαβε το Ειδικό βραβείο στην κατηγορία: «Τουριστική ταινία διάρκειας έως 7 λεπτών» . Ακολουθεί η συμμετοχή του   σε άλλα Διεθνή Φεστιβάλ και λοιπές εκδηλώσεις,  με μεγάλες προσδοκίες για νέες διακρίσεις.

 

  • Social Media ΕΟΤ Links:

Επίσημη ιστοσελίδα www.visitgreece.gr

Facebook:https://www.facebook.com/visitgreecegr

Twitter:https://twitter.com/visitgreecegr

Instagram:http://instagram.com/visitgreecegr

Google +:https://plus.google.com/+greece

YouTube:https://www.youtube.com/user/visitgreecegr

Pinterest:http://pinterest.com/visitgreecegr/

Foursquare:http://foursquare.com/visitgreecegr

Tumblr:http://visitgreecegr.tumblr.com/

Flickr:http://www.flickr.com/groups/visitgreecegr/

Blog:http://blog.visitgreece.gr/

 

Αγγελική Γυπάκη

Γραφείο Τύπου

Δημοσιογράφος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ