Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές.

Επίσκεψη στο Ελληνικό Κέντρο πραγματοποίησαν τα μέλη του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς που βρέθηκαν στη Μελβούρνη για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, την Παρασκευή το βράδυ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας παρέθεσε δείπνο προς τιμή τους, στο οποίο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και οι ευεργέτες της Κοινότητας κ. Ν. Ανδριανάκος, κ. Στέλιος Κουκουβιτάκης, κ. Πίτερ Αβραάμκαι κ. Τάσος Ρέβης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας ενημέρωσαν τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς για τον ιστορικό οργανισμό και τις δραστηριότητές του, καθώς και για το Ελληνικό Κέντρο και το πλούσιο πολιτιστικό του πρόγραμμα.

Ο κ. Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι η Κοινότητα έχει αναδειχθεί σε φάρο του Ελληνισμού στο χώρο της Διασποράς και ως σημείο αναφοράς τόσο για τις άλλες εθνικότες όσο και για τους Αυστραλούς, οι οποίοι παραδειγματίζονται από την επιτυχία της και τα προγράμματά της.

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Κουκουβιτάκης αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στο σχολείο Γλώσσας και Πολιτισμού της Κοινότητας και στο AlphingtonGrammar.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Τάμμυ Ηλιού, κ. Δημήτρης Μποσινάκης και κ. Λεωνίδας Βλαχάκης ενημέρωσαν τα μέλη του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς για τα φεστιβάλ που διοργανώνει η Κοινότητα.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με πολιτιστικούς φορείς και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, όπως μουσική, θέατρο και λογοτεχνία. Θέλουμε να διοργανώνουμε ποιοτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που προβάλλουν την Ελλάδα.

Λειτουργούμε με έναΔιοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από εθελοντές, ενώ έχουμε ένα ισχυρό δίκτυο εθελοντών,» δήλωσε η κ. Ηλιού. «Είμαστε ευγνώμονες που βρίσκεστε στη Μελβούρνη, καθώς αυτό βοηθάει την τρίτη μας γενιά και τις επόμενες γενιές να φανταστούν και να αισθανθούν την ελληνική κληρονομιά τους σε διαφορετικό επίπεδο.»

O κ. Μποσινάκης αναφερόμενος στη συμβολή της Κοινότητας στην προώθηση του Ελληνικού Κινηματογράφου στην Αυστραλία, είπε:  «Η Κοινότητά μας διοργανώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, που το παρακολουθούν πάνω από 6.000 άτομα, παρουσιάζοντας έτσι τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο στην Αυστραλία. Επίσης διοργανώνει το Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.»

Ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου κ. Γιώργος Μενίδης αναφέρθηκε στα πολιτιστικά προγράμματα και  πολιτιστικές δραστηριότητες της Κοινότητας, τονίζοντας ότι προσελκύει δεκάδες χιλιάδες άτομα ετησίως.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του αγήματος της προεδρικής φρουράς, Αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος, συνεχάρη την Κοινότητα για τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματά της, επισημαίνοντας τις επιτυχίες των ομογενών στην Αυστραλία και τις προσπάθειες που κάνουν για την διατήρηση και προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού.

“Στις λίγες ημέρες που είμαστε εδώ, είδαμε και νιώσαμε το μέγεθος της ελληνικής παροικίας – και αυτό ήταν πολύ συναισθηματικό για όλους μας. Είμαστευπερήφανοι για τα επιτεύγματα των Ελλήνων μεταναστών,» είπε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν στους Εύζωνες και αναμνηστικά δώρα από την πλευρά της Κοινότητας.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα οι εύζωνες είχαν επισκεφθεί το ημερήσιο κολλέγιο της Κοινότητας AlphingtonGrammar.

Greek Community of Melbourne