Με τη βραβευμένη ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» (The Distance Between Us and the Sky), συμμετέχει η Ελλάδα στο διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «In Short, Europe ESCAPE» που πραγματοποιείται από το δίκτυο της EUNIC στο Λονδίνο.

Η ελληνική συμμετοχή διοργανώνεται με τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Λονδίνο και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια από 28 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2020. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από εγγραφή, στον σύνδεσμο:

https://www.eventbrite.co.uk/e/in-short-europe-escape-tickets-125020087447

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς │ Σύνοψη ταινίας

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δύο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα τού λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό. 

Ο Βασίλης Κεκάτος είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Με την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», έγινε ο πρώτος Έλληνας δημιουργός που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και τον Queer Φοίνικα, για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Κανών. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως του Λοκάρνο, το Sundance, του Κλερμόν-Φεράντ και του Τέλιουραϊντ.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ιδρύθηκε το 1992 με έδρα την Αθήνα και με σκοπό την ευρεία προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με κύρια δραστηριότητα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου, την προβολή του ελληνικού κινηματογράφου και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το ΕΙΠ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο παραρτημάτων εκτός Ελλάδας, με έδρα στην Αλεξάνδρεια, το Βελιγράδι, το Βερολίνο, το Βουκουρέστι, τη Μόσχα, την Οδησσό και την Τεργέστη.

Το ΕΙΠ είναι μέλος δύο σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτιστικών δικτύων, του European Union of National Institutes for Culture (EUNIC) και του Anna Lindh Foundation.

Συνεργάζεται διεθνώς με πανεπιστημιακές έδρες ελληνικών σπουδών, σχολεία ελληνικής γλώσσας, πρεσβείες, κέντρα πολιτισμού, μουσεία και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.
ΕΙΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ