Στιγμιότυπο από τη διάλεξη του Alvin Zhang στο Ελληνικό Κέντρο. Εδώ ο ομιλητής με μέλη της Κινεζικής παροικίας και μέλη οργανωτικής Επιτροπής των Σεμιναρίων που προσφέρει η Κοινότητα

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη παρουσιάστηκε,την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στο Ελληνικό Κέντρο, σχετικά με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στην πολιτεία της Βικτώριας και ιδιαίτερα τη διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης με τίτλο «Mελέτη της Κινεζικής Γλώσσας στη Βικτώρια: Προκλήσεις και Προοπτικές», την οποία παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον δεκάδες άτομα, οXinran (Alvin) Zhang, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας, η εκμάθηση της Κινεζικής γλώσσας ως πρόσθετης γλώσσας, αποτελεί δημοφιλή τάση σε όλον τον κόσμο και η Αυστραλία δεν αποτελεί εξαίρεση. Μόνο στη Βικτώρια, διδάσκεται η Κινεζική γλώσσα σε 200 δημόσια σχολεία περίπου.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρουσα ήταν η διάλεξη και από την άποψη ότι υπήρξε ενημέρωση για το πώς διδάσκεται η Κινεζική και πώς θα μπορούσαμε να επωφεληθούμεκι εμείς για τη διδασκαλία των Ελληνικών.

Από την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Ενωσης Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών Βικτώριας. Διακρίνονται από αριστερά, η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κ. Χρυσούλα Σταμοπούλου, ο Αντιπρόεδρος και Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Καθολική Γιορδαμνή

Στο μεταξύ, την Κυριακή η Κοινότητα εκπροσωπήθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της Ενωσης Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών Βικτώριας.

Στην όμορφη εκδήλωση όπου διοργανώθηκε από την Ένωση, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας και για άλλα θέματα, όπως αυτό της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του ελληνικού υλικού που υπάρχει στιςβιβλιοθήκες της Βικτώριας.

Greek Community of Melbourne