-Ωστόσο, ενώ το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από το έργο του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, από τα μέσα Ιουλίου, 35.022 άνθρωποι, που φέρονται, ότι σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν προσαχθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που έγινε στην Τουρκία, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν τώρα στην δημοσιότητα, εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει η δημοτικότητα του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς, σχεδόν δύο στους τρεις Τούρκους δηλώνουν, ότι εγκρίνουν την πολιτική του, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας «Metropoll» δείχνει, ότι το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από το έργο του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με μια αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου. Είναι, επίσης, το δεύτερο μεγαλύτερο, που έχει καταγραφεί από το 2012, όταν ο Ερντογάν ήταν ακόμη Πρωθυπουργός της χώρας.

Από τα μέσα Ιουλίου, 35.022 άνθρωποι, που φέρονται, ότι σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν προσαχθεί από τις τουρκικές Αρχές

Από την άλλη πλευρά, το 27% (από 47% τον Ιούνιο) δήλωσε, ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την πολιτική, που εφαρμόζει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.275 προσώπων, στο διάστημα μεταξύ 28 Ιουλίου-1ης Αυγούστου, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Και ενώ η δημοτικότητα του Ερντογάν δείχνει να αυξάνεται κατακόρυφα, από τα μέσα Ιουλίου 35.022 άνθρωποι, που φέρονται, ότι σχετίζονταν με την απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν προσαχθεί από τις Αρχές, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο. Από αυτούς, πάνω από τους μισούς (17.740) έχουν επισήμως συλληφθεί, άλλοι 11.597 έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ 5.685 παραμένουν ακόμη υπό κράτηση.

TOURKIA