Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, παρουσιάζει την έκτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ, με θέμα «Εύζωνες» / Οι φύλακες των αφανών. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, “Καμίνι” από 28.02 έως 11.03.

Το έργο καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, την δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Αποτελείται από 6 βασικά έργα, σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρα και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους. Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την ενημέρωση του κοινού.

Είσοδος ελεύθερη / Εγκαίνια 28 Φεβρουαρίου 20:00

 Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Φορέας οργάνωσης: Τμήμα Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου http://www.galatsi.gov.gr/

Μέγας Χορηγός: “Ο Βραζιλιανός” https://www.brazilianos.gr/

Διάρκεια έκθεσης: 28 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου 2018

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου “Καμίνι”, Καραϊσκάκη 13 & Ρεθύμνης

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 18:00 – 20:00

Ξεναγήσεις καθημερινά:18:30 και τις πρωινές ώρες για τα σχολεία κατόπιν συνεννόησης

με το Τμήμα Παιδείας στα τηλέφωνα: 210.2143328/407

Facebook:  @dimitra.hatziadam.photography

#evzon   #exhibition_evzones  #evzones  #dimitra_hatziadam  #brazilianos_athens

Πορεία έκθεσης:

ΑΘΗΝΑ 22.03 – 03.04 / 2016

Αρχικά η έκθεση φωτογραφίας “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”, εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΚΑΒΑΛΑ 27.06 – 06.07 / 2016

Ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε την έκθεση φωτογραφίας, στην Δημοτική Καπναποθήκη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την Δήμαρχο, παραβρέθηκαν μέλη του Δ/Σ, εκπρόσωποι του Στρατού και της Εκκλησιάς, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26.10 – 05.11 / 2017

Η έκθεση φωτογραφίας “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” συνεχίστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Την έκθεση τίμησε ο Κυβερνήτης του Θωρηκτού «Αβέρωφ», αρχιπλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος Π.Ν.

 

ΑΘΗΝΑ 02.12.2017

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, φιλοξένησε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας μαζί με το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών, την έκθεση φωτογραφίας παρουσία 18.000 Ποντίων.

 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 17.02 – 25.02 / 2018

Η Π.Ε. Θεσπρωτίας οργάνωσε την έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου “Πάνθεον“. Στην έκθεση παραβρέθηκε ο Αντιπερειάρχης Θ.Πιτούλης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης και βουλευτές. Επίσης έντονη ήταν η παρουσία εκπροσώπων αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Θεσπρωτίας.