Φθινοπωρινές εκδηλώσεις πολιτισμού στο Λονδίνο

Ο συμπατριώτης μας Δώρος Παρτασίδης με την αντιδήμαρχο του Λονδίνου Justine Simmons

Σε ένα φαντασμαγορικό περιβάλλον ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan παρουσίασε στη μεγάλη αίθουσα του Iστορικού Mουσείου το όραμά του για τη φθινοπωρινή περίοδο στους τομείς πολιτισμού, τουρισμού και παιδείας. Ανάμεσα στους 500 προσκεκλημένους και ο γνωστός  βρετανοκύπριος φωτογράφος και κινηματογραφιστής Δώρος Παρτασίδης ο οποίος είχε μιά κοινού ενδιαφέροντος συνομιλία με την αντιδήμαρχο Justine Simmons αρμόδια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο.
Ή κ. Simmons στη συνομιλία της με τον κ. Παρτασίδη αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον των τουριστών για τον πολιτισμό και πρόσθεσε ότι μέχρι το 2022 ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το Λονδίνο αναμένεται να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ετησίως. Με τη σειρά του ο κ. Παρτασίδης ανέπτυξε τη σημαντική προσφορά της ομογένειας στους επιχειρησιακούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς τομείς.
Από πλευράς του ο δήμαρχος κ. Khan σε σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε την τέχνη ως ψυχή του πολιτισμού προσθέτοντας ότι το Λονδίνο είναι ή πόλη του πολιτισμού του κόσμου.

Andreas Tambourides