1.   Η ΕΚΤΑΚΤH συνάντηση για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ* των Αντιπροσώπων των Συλλόγων, Ιδρυμάτων και Φορέων στο Gütersloh   έγινε δημόσια, την Κυριακή, 09 Mαρτίου 2014, ώρα: 15.οο-17.οο, στην αίθουσα της Κοινότητάς μας, Bismarckstr. 80. Ήμασταν καλεσμένοι της Ελληνικής Κοινότητας Gütersloh. Συζητήσαμε αποκλειστικά και σας ενημερώνουμε για το

ΘΕΜΑ: Προετοιμασία μας  για τις Πολλαπλές Εκλογές του Μαΐου 2014.

Ειδικά: ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤEGRATIONSRAT

2.Στην Αρχαία Ελλάδα όσοι ασχολούνταν με τα πράγματα της πόλης ονομάζονταν πολίτες. Όσοι ασχολούνταν μόνο με τα «ίδια» = τα δικά τους θέματα ονομάζονταν ιδιώτες. Απ’ αυτό κατάγεται και η γερμανική βρισιά Idiot  Σε τι μας προβληματίζει αυτή η εισαγωγή, το καταλάβατε. Και θα συμφωνήσετε, ότι ύψιστη έκφραση της συμμετοχής στα της πόλης = στα πολιτικά αποτελεί η συμμετοχή στις εκλογές ως υποψήφιες/-οι ή ως εκλογείς. Δημοκράτης σημαίνει συμμετέχω.

 

3. Εδώ στη Γερμανία, αν δεν πήραμε ακόμα και τη γερμανική υπηκοότητα, έχουμε τη δυνατότητα να εκλέγουμε και να εκλεγόμαστε μόνο στις Νομαρχιακές και στις Δημοτικές. Δε συμμετέχουμε στις Ομοσπονδιακές εκλογές (Bundestag) και στο επίπεδο Κρατιδίου (Landtag), αν δεν πάρουμε και τη γερμανική υπηκοότητα. Επίσης μπορούμε και πρέπει να ψηφίσουμε και στις Ευρωεκλογές. Αν γραφτούμε στους εκλογικούς καταλόγους του Προξενείου, Ελληνίδες/Έλληνες υποψήφιους (βλ. Νο 10 + πίσω σελίδα) ή γερμανική λίστα εδώ που θα μας ειδοποιήσει το Δημαρχείο μας. Όχι και στα 2.

 

4.Σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο της NRWη θητεία της Δημάρχου μας κ. Μαρίας Ungerδιαρκεί μέχρι το 2015. Οπότε φέτος θα ψηφίσουμε λίστες για το Δημοτικό Συμβούλιο (Stadtrat). 

 

5. Στη Γερμανία ισχύει και η επιστολική ψήφος, οπότε άνετα θα ψηφίσουμε όλες και όλοι.

 

6. Επί πλέον εδώ στο Δήμο του Gütersloh μπορούμε να εκλέξουμε και να εκλεγούμε και για το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης (Integrationsrat). Ίσως αυτό το όργανο να είναι και το καλύτερο εισαγωγικό στάδιο, αν κάποια/-ος θα δίσταζε να βάλει κατ’ ευθείαν υποψηφιότητα για το Δημοτικό ή το Νομαρχιακό Συμβούλιο (Stadtrat, Kreistag). Άλλωστε τώρα είναι ήδη αργά.  

 

7.Ενημερωθήκαμε απ’ τον τωρινό Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Βαρλάγκα και απ’ το μακροχρόνιο μέλος του και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαρίνο Ιωάννου για την αποστολή του Συμβου-λίου Ενσωμάτωσης, τα καθήκοντα των Μελών, τις δυνατότητές τους, τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μετά την εκλογή τους, … Διαπιστώσαμε ότι η Ελληνική Λίστα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα είναι υπερκομματική (χωρίς να απαγορεύεται να σχηματιστούν και κομματικές λίστες ή συνεργασίες).  

 

8.Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν έχουμε καμία/κανέναν υποψήφια/-ο για το Δημοτικό Συμβούλιο. Μέχρι τώρα είχαμε, κι έχουμε ακόμα, τον κ. Μαρίνο Ιωάννου (SPD) και στην προηγούμενη θητεία την κ. Ιωάννα Harsdorf (SPD) και τον κ. Ιωάννη Μακεδονόπουλο (CDU). Πρέπει να κερδίσουμε το ενδιαφέρον όλων, να πάμε να ψηφίσουμε και αρκετών που θα συνεργαστούν με τα τοπικά γερμανικά κόμματα, μ’ όποια θέλουν.  Αλλιώς δε «μετράμε» στον τόπο που ζούμε κι εργαζόμαστε.  Ας βάλουμε, λοιπόν, ένα “Φυτώριο” Ελλήνων υποψήφιων πολιτικών στο Δήμο μας, αρχίζοντας φέτος με την Ελληνική υπερκομματική Λίστα για  το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης (Integrationsrat) και προετοιμαζόμενοι για τις επόμενες εκλογές από τώρα. Ο καιρός περνάει γρήγορα.

 

9.  Επειδή οι προθεσμίες τρέχουν, καλούμε όλες και όλους που θέλουν να είναι υποψήφιες/-οι για την υπερκομματική Λίστα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ να συναντηθούμε την Κυριακή, 28.03.14, μετά τη Σχολι-κή Γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821, στη μικρή αίθουσα της Εκκλησίας μας, για να κανονίσουμε τη σειρά στη Λίστα και να υπογράψουμε τα σχετικά χαρτιά.

 

10.  Επίσης, αν θέλουμε,  μέχρι 28.03.2014 προλαβαίνουμενα δηλωθούμε στους εκλογικούς κατα-λόγους του Προξενείου μας για να ψηφίσουμε Ελληνίδες/Έλληνες υποψήφιες/ους στις Ευρωεκλογές  το Σάββατο, 24 Μαΐου 2014, μια μέρα νωρίτερα, στο Τμήμα που θα μας ανακοινωθεί. Εξυπηρετού-με χωρίς διάκριση κομμάτων όλες κι όλους, συμπληρώνοντας δωρεάν τις εξουσιοδοτήσεις και τις 3 αιτήσεις  που θα τις μαζέψουμε, θα τις πάμε στο Προξενείο και θα σας φέρουμε θεωρημένο το 3ο αντίγραφο πίσω. Εννοείται με εξασφαλισμένη την προστασία των προσωπικών δεδομένων.  Όποια/-ος έχει ιντερνέτ μπορεί να τα προετοιμάσει όλα. Λεπτομέρειες θα βρείτε στις επόμενες σελίδες.           

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

* ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΟ GT:Εκπαιδευτικοί, Έλληνες-Mέλη στο Συμβ. Ενσωμάτωσης, Έλληνες Δημ. Σύμβουλοι (πρώην & νυν), Ελληνική Κοινότητα, Ελληνογερμανική Εταιρεία, Ενορία Αγίου Θεράποντα, Ηπειρωτικός Σύλλογος, Θεσσαλικός  Σύλλογος METEΩΡΑ, Μακεδονικός Σύλλογος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ομάδα Μπάσκετ, Σύλλογος Γονέων  ΠΛΑΤΩΝ

* * ARBEITSGEMEINSCHAFT VEREINE UND INSTITUTIONEN FÜR GRIECHEN IN GÜTERSLOH:

Βasketballgruppe, Deutsch-Griechische Gesellschaft e.V., Elternverein  PLATON e.V., Griechische Gemeinde e.V., Griechisch-Orthodoxe Kirchengemeinde, Lehrer, Ipirotischer Verein e.V., Makedonischer Verein ALEXANDER DER GROSSE e.V., Ratsmitglieder (auch a. D.), Thessalischer Verein METEORA e.V., Vertreter/innen im Integrationsrat GT.


Ευρωεκλογές 24.5.2014 -Χρήσιμες Πληροφορίες

 

Νέα του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ, 30.01.14

 

Οι εκλογές για την ανάδειξη Ελλήνων υποψηφίων ως μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβου-λίου θα διεξαχθούν στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας το Σάββατο 24 Μαΐου 2014. Στις εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν οι Έλληνες πολίτες που διαμέ-νουν μόνιμα στη Γερμανία, αλλά και Έλληνες εκλογείς, οι οποίοι θα βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο (ταξίδι αναψυχής, επαγγελματικό ή άλλο) εντός της γερμανικής επι-κράτειας. Κατά την ψηφοφορία οι εκλογείς οφείλουν να προσκομίσουν ενώπιον της ε-φορευτικής επιτροπής την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν, οι εκλογείς αυτοί θα πρέπει:

 


α) να είναι γραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου του ελληνικού κράτους
β) να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα αυτό και
 
γ) να υποβάλουν αίτηση έως τις
 28 Μαρτίου 2014 στην οικεία Προξενική Αρχή, στην περιφέρεια της οποίας προτίθενται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και με ΝΟΜΙΜΑ εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.Για υπόδειγμα εξουσιοδότησης παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

(Επισημαίνεται ότι οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στη Γερμανία και είναι εγγεγραμμέ-νοι στον τοπικό Δήμο ή Κοινότητα έχουν τη δυνατότητα επιλο-γής συμμετοχής τους είτε στις ελληνικές είτε στις γερμανικές ευρωεκλογές, καθώς, όπως όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. που δια-μένουν στη Γερμανία, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και στις εκλογές για την ανάδειξη Γερμα-νών υποψηφίων ως μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετι-κά με τη διαδικασία και τις προθεσμίες των γερμανικών ευρωεκλογών, παρακαλώ πατήστε εδώ. Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι η συμμετοχή και στις δύο εκλογικές διαδικασίες είναι παράνο-μη. Στην αίτηση για συμμετοχή του στις εκλογές Ελλήνων υποψη-φίων που καταθέτει ο εκλογέ-ας δηλώνει σαφώς ότι δεν έχει υποβάλει αίτηση για συμμετοχή του στις αντίστοιχες γερμανικές ευρωεκλογές.)

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ   ΑΙΤΗΣΗΣ
Η ακόλουθη διαδικασία υποβολής αίτησης για την συμπερίληψη στους ειδικούς εκλογι-κούς καταλόγους μπορεί να γίνει είτε από τον εκλογέα κατ’ ιδίαν και να την καταθέσει στη συνέχεια στην οικεία Προξενική Αρχή είτε με τη συνδρομή υπαλλήλων της οικείας Προξενικής Αρχής στο Προξενικό κατάστημα.

 


Στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) ο εκλογέας επιλέγει το εικονίδιο «ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Αίτηση Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.». Δίνοντας το ονοματεπώνυμό του αναζητεί την εγγραφή που αφορά το άτομό του και στη συνέχεια καταχωρεί σε επόμενο στάδιο τα στοιχεία της διεύθυνσής του στη Γερμανία (πόλη, οδό, αριθμό, ΤΚ, τηλέφωνο, email), επιλέγοντας παράλληλα την πόλη ψηφοφορίας από προ-καθορισμένη λίστα. O εκλογέας εκτυπώνει την αίτηση τρεις φορές, παραδίδει τα δύο α-ντίγραφα μαζί με φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβα-τηρίου που περιλαμβάνει τα στοιχεία του εκλογέα στον υπάλληλο της Προξενικής Αρχής, ενώ κρατάει το τρίτο ο ίδιος, αφού λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

 


Οι νέοι εκλογείς που γεννήθηκαν το έτος 1996, συμπληρώνουν ειδική αίτηση επιλέγοντας επίσης το εικονίδιο «ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Αίτηση Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.». και πατώντας στη συνέχεια το κουμπί «Γεννηθέντες 1996».

 


ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 


Επισημαίνεται ότι η σύσταση εκλογικών τμημάτων θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τους εκλογείς που θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στη Γερμανία και εξαρτάται από τον αριθμό των εκλογέων που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στην περιφέρεια αυτή. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη μίας πόλης στη λίστα επιλογών για το εκλογικό τμήμα, όπου ο εκλογέας επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ΔΕΝ συνεπάγεται υποχρεωτικά τη σύσταση εκλογικού τμήματος στην εν λόγω πόλη κατά τις εκλογές της 24ης Μαΐου. Μετά την οριστικοποίηση των ειδικών εκλογικών καταλόγων, το διαδίκτυο θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση των εκλογέων αναφορικά με την πόλη και το τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν. … .

 

 

 

Ελάτε με μια φωτοτυπία της Ταυτότητας/του Δια-βατηρίου, για να ετοιμάσουμε τα χαρτιά, αν θέλετε να ψηφίσετε Έλληνες στις Ευρωεκλογές του 2014


FürUnionsbürger/innenzurEuropawahlam 25. Mai 2014

 

WokönnenUnionsbürger/innen, dieinDeutschlandwohnen, ihrWahlrechtausüben?

 

WieerstmalsbeiderEuropawahl 1994 können auch die in der Bundesrepublik Deutschland wohnenden Bürgerinnen und Bürger der übrigen Mitgliedstaaten der Europäischen Union (Unionsbürger) an der Europawahl am 25. Mai 2014 teilnehmen. Gemäß Artikel 22 Abs. 2 des Vertrages über die Arbeitsweise der Europäischen Union (Amtsblatt der Europäischen Union vom 26.10.2012, C 326, Seite 57) besitzt jeder Unionsbürger  mit Wohnsitz in einem Mitgliedstaat, dessen Staatsangehörigkeit er nicht besitzt, in dem Mitgliedstaat, in dem er seinen Wohnsitz hat, das aktive und passive Wahlrecht bei den Wahlen zum Europäischen Parlament, wobei für ihn dieselben Bedingungen gelten wie für die Angehörigen des betreffenden Mitgliedstaats.

 

Das Europawahlgesetz und die Europawahlordnung regeln die Einzelheiten für die Bundesrepublik Deutschland. Nach den genannten Bestimmungen kann jeder wahlberechtigte Unionsbürger sein aktives Wahlrecht entweder im Wohnsitzmitgliedstaat oder im Herkunftsmitgliedstaat ausüben.

 

Das Wahlrecht darf jedoch nur einmal und nur persönlich ausgeübt werden.

 

 

 

Unionsbürger/innen, die im Herkunfts-Mitgliedstaat wählen wollen

 

Unionsbürgerinnen und Unionsbürger, die die Europaabgeordneten ihres Herkunftslandes wählen möchten, wenden sich bitte an die zuständigen Stellen ihres Herkunftslandes. Die Auslandsvertretungen der Herkunftsländer erteilen weitere Rechts- und Verfahrensauskünfte.

 

 

 

Unionsbürger/innen, die in Deutschland wählen wollen

 

Unionsbürgerinnen und Unionsbürger, die an der Wahl der Abgeordneten des Europäischen Parlaments aus der Bundesrepublik Deutschland teilnehmen wollen, beachten bitte die folgenden Hinweise:

 

Nach dem Europawahlgesetz sind alle Staatsangehörigen der übrigen Mitgliedstaaten der Europäischen Union (Unionsbürger) wahlberechtigt, die in der Bundesrepublik Deutschland eine Wohnung innehaben oder sich sonst gewöhnlich aufhalten und die am Wahltage

 

  1. das achtzehnte Lebensjahr vollendet haben,
  2. seit mindestens drei Monaten in der Bundesrepublik Deutschland oder in den übrigen Mitgliedstaaten der Europäischen Union eine Wohnung innehaben oder sich sonst gewöhnlich aufhalten und
  3. weder in der Bundesrepublik Deutschland noch im Herkunfts-Mitgliedstaat vom Wahlrecht ausgeschlossen sind.

 

An der Wahl teilnehmen kann nur, wer in ein Wählerverzeichnis eingetragen ist.

 

Wie erfolgt die Eintragung in ein Wählerverzeichnis?

 

 

 

  1. Eintragung von Amts wegen

 

Wahlberechtigte Unionsbürgerinnen und -bürger werden bei der diesjährigen wie auch bei künftigen Europawahlen von Amts wegen von der zuständigen Gemeinde in ein Wählerverzeichnis eingetragen, wenn sie auf ihren Antrag hin bei der Wahl vom 13. Juni 1999 oder einer späteren Wahl zum Europäischen Parlament in ein Wählerverzeichnis in derBundesrepublik Deutschland eingetragen worden waren, sofern sie ohne zwischenzeitlichen Wegzug in das Ausland am 35. Tage vor der Wahl (Stichtag: 20. April 2014) bei einer Meldebehörde gemeldet sind. Die Unionsbürger erhalten dann wie alle Wahlberechtigten von ihrer Gemeindebehörde spätestens bis zum 4. Mai 2014 eine Wahlbenachrichtigung, in der auch vermerkt ist, in welchem Wahllokal sie am 25. Mai 2014 ihre Stimme abgeben können.

 

Nach einem Wegzug aus Deutschland und erneutem Zuzug in die Bundesrepublik Deutschland müssen ausländische Unionsbürgerinnen und -bürger hier erneut einen Antrag auf Eintragung in ein Wählerverzeichnis stellen.

 

  1. Eintragung auf Antrag

 

Ausländische Unionsbürgerinnen und -bürger, die nicht von Amts wegen (siehe Nummer 1) eingetragen werden, aber bei der Europawahl 2014 in der Bundesrepublik Deutschland von ihrem aktiven Wahlrecht Gebrauch machen wollen, müssen einen Antrag auf Eintragung in ein hiesiges Wählerverzeichnis stellen. Der Antrag auf Eintragung in das Wählerverzeichnis für Unionsbürgerinnen und -bürger ist mit einem besonderen Vordruck bei der Gemeinde am Wohnort bis spätestens zum 21. Tag vor der Wahl (4. Mai 2014) zu stellen. Mit dem Antrag auf Eintragung in das Wählerverzeichnis hat jede Unionsbürgerin und jeder Unionsbürger in der Bundesrepublik Deutschland eine förmliche Erklärung abzugeben, die u. a. folgenden Inhalt hat:

 

    1. Angabe von Staatsangehörigkeit und Anschrift im Gebiet der Bundesrepublik Deutschland,
    2. Angabe der Gebietskörperschaft (Gemeinde/Stadt) oder des Wahlkreises seines Herkunfts-Mitgliedstaates, in dessen Wählerverzeichnis er gegebenenfalls zuletzt eingetragen war,
    3. dass er sein aktives Wahlrecht für die Wahlen zum Europäischen Parlament nur in der Bundesrepublik Deutschland ausüben wird,
    4. dass er im Herkunftsmitgliedstaat nicht vom aktiven Wahlrecht ausgeschlossen ist,
    5. dass er am Wahltag (25. Mai 2014) seit mindestens drei Monaten in der Bundesrepublik Deutschland oder in einem anderen Mitgliedstaat der Europäischen Gemeinschaft eine Wohnung inne hat oder sich sonst gewöhnlich aufhält und
    6. am Wahltag (25.05.14) das 18. Lebensjahr vollendet hat bzw. vollenden wird.

 

Also bitte beachten: Unionsbürgerinnen und Unionsbürger, die bei der Europawahl 2009 nicht in ein Wählerverzeichnis in der Bundesrepublik Deutschland eingetragen waren, müssen bis zum 4. Mai 2014 einen Antrag auf Eintragung in das Wählerverzeichnis stellen, um in Deutschland an der Europawahl 2014 teilnehmen zu können. In Zweifelsfällen wenden Sie sich bitte an die Gemeindebehörde Ihres Wohnortes.

 

 

 

Wie erfolgt eine Streichung aus dem Wählerverzeichnis?

 

 

 

Wenn eine von Amts wegen einzutragende Unionsbürgerin beziehungsweise ein Unionsbürger vom Wahlrecht nicht in der Bundesrepublik Deutschland, sondern in seinem Herkunftsland Gebrauch machen will, muss bis spätestens zum21. Tag vor der Wahl (4. Mai 2014) bei der zuständigen Gemeindebehörde schriftlich beantragt werden, nicht im Wählerverzeichnis geführt zu werden. Dieser Antrag gilt für alle künftigen Wahlen zum Europäischen Parlament, bis wieder ein Antrag auf Eintragung in ein Wählerverzeichnis gestellt wird.

 

 

 

Wo erhält man die Anträge?

 

 

 

Der Antrag auf Eintragung in das Wählerverzeichnis für Unionsbürger mit Merkblatt sowie der Antrag für Unionsbürger,nicht im Wählerverzeichnis geführt zu werden, stehen nachfolgend zum Download bereit:

 

1.      Antrag und Merkblatt für Unionsbürger auf Eintragung in das Wählerverzeichnis (am PC ausfüllbare PDF, 85 KB), nur druckbare PDF (44 KB)
 

 

  1. Antrag und Merkblatt für Unionsbürger, nicht im Wählerverzeichnis geführt zu werden (am PC ausfüllbare PDF, 84 KB), nur druckbare PDF (52 KB)

 

Darüber hinaus sind Antragsformulare bei den Wahlämtern der Gemeinden erhältlich.

 

 

 

Welche Fristen sind für die Antragstellung zu beachten?

 

 

 

Sowohl der Antrag auf Eintragung in das Wählerverzeichnis als auch der Antrag für Unionsbürger, nicht im Wählerverzeichnis geführt zu werden müssen bis spätestens zum 21. Tag vor der Wahl (4. Mai 2014) im Original bei der Gemeindebehörde eingehen. Die Frist kann nicht verlängert werden. Die ausgefüllten Vordrucke sollten deshalb möglichst frühzeitig an die Gemeinde geschickt werden.

 

 

 

In welcher Form muss der Antrag gestellt werden?

 

 

 

Der Antrag auf Eintragung in das Wählerverzeichnis muss persönlich und handschriftlich von der Antragstellerin beziehungsweise vom Antragsteller unterzeichnet sein und der zuständigen Gemeinde im Original übermittelt werden (§ 4 Europawahlgesetz in Verbindung mit § 54 Absatz 2 Bundeswahlgesetz). Eine Übermittlung des Antrags per E-Mail oder per Fax ist nicht zulässig.

 


 

 ©2014 Der Bundeswahlleiter

 

 

 

Ελάτε με μια φωτοτυπία της Ταυτότητας/του Δια-βατηρίου, για να ετοιμάσουμε τα χαρτιά, αν θέλετε να ψηφίσετε Έλληνες στις Ευρωεκλογές.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ*              **ARBEITSGEMEINSCHAFT

ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ             VEREINE & INSTITUTIONEN FÜR GR  IN GT

Oststr. 47, 33332 Gütersloh, Φαξ: 03222-9986990, e-mail: sekretariat@p-akademia.net

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ