-Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, πολλά ψάρια, ζώα, φυτά και άλλοι φυσικοί πόροι, θα μετακινούνται προς τους κρύους πόλους της Γης και μαζί τους θα μετακινείται και ο πλούτος!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η κλιματική αλλαγή θα εντείνει σταδιακά τις οικονομικές ανισότητες στον πλανήτη, εκτιμά νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, πολλά ψάρια, ζώα, φυτά και άλλοι φυσικοί πόροι, θα μετακινούνται προς τους πιο κρύους πόλους της Γης και μαζί τους θα μετακινείται και ο πλούτος, σύμφωνα με την μελέτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Οικολογίας, Μάλιν Πίνσκι, της Σχολής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν την σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής «Nature Climate Change», εκτιμούν, ότι, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ο φυσικός πλούτος -και μαζί του το χρηματικό κεφάλαιο- θα «μετακομίζει» όλο και περισσότερο στις πιο ψυχρές περιοχές, εγκαταλείποντας τις εύκρατες περιοχές της Γης, που θα γίνονται ολοένα πιο ζεστές.YDROGEIOS
Όμως, οι βόρειες, κυρίως, περιοχές, που πρωτίστως θα ευνοηθούν, ήδη είναι πιο ανεπτυγμένες και ευημερούν, συνεπώς η κλιματική αλλαγή θα λειτουργήσει τελικά υπέρ τους και έτσι θα διευρυνθούν οι ανισότητες διεθνώς.
«Διαπιστώνουμε, ότι οι φυσικοί πόροι, όπως τα ψάρια, «σπρώχνονται» από την κλιματική αλλαγή και αυτό αλλάζει, το ποιος έχει πρόσβαση σε αυτούς», δήλωσε ο κ. Πίνσκι.
«Τείνουμε να θεωρούμε την κλιματική αλλαγή μόνον ως πρόβλημα της Φυσικής και της Βιολογίας. Όμως, οι άνθρωποι αντιδρούν, επίσης, στην κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε.