-Το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια, που έμειναν έγκυος!
– Τόσο η ελλιπής ενημέρωση των νέων, όσο και η επικρατούσα νοοτροπία, που καλλιεργείται γύρω από τα θέματα αυτά, οδηγούν πολλούς νέους ανθρώπους να καταφεύγουν στην έκτρωση, αγνοώντας ή παραβλέποντας τους κινδύνους και τις επιπτώσεις!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Δραματική αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εκτρώσεων, που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και έχει φθάσει, πλέον, να είναι ίδιος με τον αριθμό των γεννήσεων, που καταγράφονται κάθε χρόνο στην χώρα μας!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάζει νέα βρεττανική μελέτη, την οποία συντόνισαν οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London, οι εκτρώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, φθάνουν τουλάχισον τις 80.000, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια, που έμειναν έγκυος!
Για την απελπιστική αυτή κατάσταση, που αποτελεί ουσιαστικά μια “γενοκτονία” στην σύγχρονη Ελλάδα, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, Στέφανος Χανδακάς, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Επιμελητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας στο “Princess Royal University Hospital” του Λονδίνου, τόνισε σχετικά, ότι οι εκτρώσεις έχουν οδυνηρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες, ειδικά στις έφηβες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι κοπέλες στιγματίζονται σωματικά και ψυχικά, αφού πολλές από τις συνέπειες τις ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Οι εκτρώσεις δεν αποτελούν μόνον έναν σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία των γυναικών, αλλά και το σοβαρότερο, ίσως, στοιχείο του οξυμένου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, ενώ δεν παύουν να συνιστούν ένα μείζον ηθικό και ανθρωπιστικό ζήτημα!

Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, αναλυτικά τα τραγικά επακόλουθα: «Οι σωματικές επιπτώσεις μιας άμβλωσης μπορεί να είναι οι επιμολύνσεις, τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, οι αιμορραγίες, η διάτρηση της μήτρας, ο τραυματισμός του εντέρου, η ρήξη του τραχήλου της μήτρας και ο τραυματισμός του ουρητήρα, ενώ ένα 5% των γυναικών, που έχουν υποβληθεί σε έκτρωση, υφίσταται μόνιμη στειρότητα. Επίσης, αμερικανικές έρευνες ενοχοποιούν τις εκτρώσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού».
Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 27% των Ελληνίδων καταφεύγει στο «χάπι της επόμενης ημέρας» , προκειμένου να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πέρυσι πωλήθηκαν δύο εκατομμύρια δισκία, ενώ τα «κλασικά» νεότερης γενιάς αντισυλληπτικά χάπια τα χρησιμοποιεί μόλις το 3% των Ελληνίδων.
Τόσο η ελλιπής ενημέρωση των νέων, όσο και η επικρατούσα νοοτροπία, που καλλιεργείται γύρω από τα θέματα αυτά, φαίνεται, ότι προκαλούν αυτήν την απόφαση σε πολλούς νέους ανθρώπους, που καταφεύγουν στην έκτρωση, νομίζοντας, ότι επιλέγουν την πιό ανώδυνη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αγνοώντας ή παραβλέποντας τους κινδύνους. Όμως, οι εκτρώσεις δεν αποτελούν μόνον έναν σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία των γυναικών, αλλά και το σοβαρότερο, ίσως, στοιχείο του οξυμένου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, ενώ δεν παύουν να συνιστούν ένα μείζον ηθικό και ανθρωπιστικό ζήτημα.

simaia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ