-«Η ΕΚΤ εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για τις απειλές , και την αποσπασματική ανάκαμψη της ευρωζώνης, και σχεδιάζει να ανακοινώσει περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση πριν από το τέλος του έτους».

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Εν μέσω της αναμενόμενης, από πολλούς, κινεζικής οικονομικής επιβράδυνσης και του αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, οι φόβοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πολλαπλασιάζονται. Οι υπαινιγμοί για τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης και άλλες τέτοιες δηλώσεις δεν αντικατοπτρίζουν το κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ, καθώς όλες οι αναπτυσσόμενες αγορές, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και ειδικά ο επικεφαλής της, Mario Draghi (Μάριο Ντράγκι), αναμένουν «συνέπειες» μετά την πρόσφατη κρίση στην Κίνα.trapeza
Η ΕΚΤ και οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πραγματοποίησαν μια συνέλευση στην Μάλτα, στην οποία άναψε στην ουσία το « κόκκινο φώς» του κινδύνου. Οι πραγματικές αποφάσεις, που ελήφθησαν εκεί, δεν έγιναν γνωστές, όμως αυτό που βγήκε προς τα « έξω», ήταν, ότι η ΕΕ πρέπει να τονώσει περαιτέρω την οικονομία της ευρωζώνης αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο. Επίσης ,αποφασίσθηκε να κρατηθεί σταθερό το βασικό της επιτόκιο της ΕΚΤ στο ιστορικό χαμηλό 0,05%, εν αναμονή λήψεως πιθανών νέων μέτρων.

“Η ισχυρή ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα πυρομαχικά της, αν χρειαστεί, προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δεδομένου, ότι αναμένεται περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας”

Αλλά σε μια συνέντευξη Τύπου, μετά την απόφαση της ευρωζώνης, ο Mario Draghi άφησε τον υπαινιγμό, ότι η ισχυρή ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα πυρομαχικά της, αν χρειαστεί, προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δεδομένου, ότι αναμένεται περαιτέρω δράση για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, η δήλωση αυτή δείχνει, ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν οικονομικό Αρμαγεδώνα, καθώς, εδώ και πολύ καιρό, αναμένουν ένα μεγάλο οικονομικό κράχ στα χρηματιστήρια όλης της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου, σαν και αυτό που έπληξε τα κινεζικά χρηματιστήρια. Η συνέχεια θα αφορά στην διαφυγή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πτώχευση πολλών πολυεθνικών.
«Ο βαθμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να επανεξεταστεί κατά την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου,« είπε ο κ Draghi σε συνέντευξη Τύπου.

«Η ΕΚΤ εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για τις απειλές , και την αποσπασματική ανάκαμψη της ευρωζώνης, και σχεδιάζει να ανακοινώσει περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση πριν από το τέλος του έτους»

«Δεν αποκωδικοποίησε τις προθέσεις του κάνοντας μια ασυνήθιστα ασαφή δήλωση προθέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής των ειδικών, που ασχολούνται με συνάλλαγμα FEXCO Νταβίντ Αρνί για τον Mario Draghi.
«Η ΕΚΤ εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για τις απειλές , και την αποσπασματική ανάκαμψη της ευρωζώνης, και σχεδιάζει να ανακοινώσει περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση πριν από το τέλος του έτους». είπε ο ίδιος.
Οι αναλυτές λένε, ότι το ισχυρό ευρώ, η πτώση των τιμών καταναλωτή και οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, την στιγμή, που η ανάπτυξη της Κίνας «σταματά» , παρέχουν άφθονα επιχειρήματα στην ΕΚΤ να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές συνθήκες στις 19 χώρες της ευρωζώνης, πλην της Ελλάδας.

“Αν ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλά, αυτό σημαίνει, ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν, δεν καταναλώνουν, δεν διασκεδάζουν και γενικώς ακολουθούν την πολιτική της «τσιγγουνιάς» της Γερμανίας”

Οι αγορές έχουν αρχίσει να σκέπτονται, ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε σύντομα να επιταχύνει ή να αυξήσει το πρόγραμμα της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δεδομένου, ότι οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,1% στην ζώνη του ευρώ τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας τους φόβους για μια επικίνδυνη καθοδική πορεία του αποπληθωρισμού. «Ο πληθωρισμός θα παραμείνει πολύ χαμηλά στο άμεσο μέλλον», είπε ο κ Draghi.
Αυτό σημαίνει, ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν, δεν καταναλώνουν, δεν διασκεδάζουν και γενικώς ακολουθούν την πολιτική της «τσιγγουνιάς» της Γερμανίας. Άρα, λοιπόν, για παράδειγμα στην Γερμανία, που είναι η “ατμομηχανή” της Ευρώπης, αυτά που παράγουν οι εργατικοί Γερμανοί κάτοικοι, δεν θα μπορούν να πωληθούν, ούτε εντός Ευρώπης, ούτε στην Κίνα και σε λίγο πουθενά .
Αποτέλεσμα θα είναι, η ανεργία σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να ανέλθει σε πολύ υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με τους λαθρομετανάστες και την άνοδο του εθνικισμού να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ