Η αγροτική εκπαίδευση στο επίκεντρο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Το ερχόμενο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινά στη Λάρισα ημερίδα με τίτλο «Η αγροτική εκπαίδευση στην Ελλάδα και η παραγωγική ανασυγκρότηση την περίοδο της κρίσης». Η επιστημονική συνάντηση θα φιλοξενηθεί στην Αβερώφιο Σχολή, ενώ την διοργάνωσή της αναλαμβάνει η Θεματική Ομάδα Παιδείας Οικολόγων Πράσινων με την συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ).

Την συνάντηση θα χαιρετίσουν, μεταξύ άλλων,ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και μέλος των ΣΥΡΙΖΑ- Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς, ο Βουλευτής και πρώην Αν.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και μέλος ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και τη Γερμανία θα ανέβουν στο βήμα.

Η κύρια θεματική του συνεδρίου αφορά τηνπαραγωγικήανασυγκρότησητηςχώραςμε έμφαση στις αρχές βιωσιμότητας για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατροφική αυτάρκεια, την τοπική ανάπτυξη και αποκέντρωση, καθώς και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, η οποία διασφαλίζεται μέσα από μία ποιοτική Αγροτική Εκπαίδευση.

Εκτός από τις επιστημονικές εισηγήσεις, θα γίνουν τοποθετήσεις από εκπαιδευτικούς, αγρότες και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας σε σχέση με την παρεχόμενη μέση επαγγελματική εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των πρακτικών της, αλλά και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ