φωτό αρχείου: (c) elliniki-gnomi

Ο διεθνής Οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση και τις ελληνικές Αρχές, αναφορικά με τον υπερπληθυσμό, που υπάρχει σε αυτά και ζητά να υπάρξει αποσυμφόρηση και να επιταχυνθεί η προετοιμασία για τον Χειμώνα!

Με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά επειγόντως από την ελληνική Κυβέρνηση να επιταχυνθεί η προετοιμασία για τον Χειμώνα στα νησιά του Αιγαίου, που αποτελούν πεδίο ευθύνης της ελληνικής Κυβέρνησης!
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση-καταπέλτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προειδοποιεί την ελληνική Κυβέρνηση για την κατάσταση, που επικρατεί στα ελληνικά hotspots. Ο διεθνής Οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση και τις ελληνικές Αρχές, αναφορικά με τον υπερπληθυσμό, που υπάρχει στα ελληνικά hotspots, και ζητά να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες, εν όψει του Χειμώνα στα νησιά του Αιγαίου.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προειδοποιεί ευθέως την Κυβέρνηση, ότι οι προετοιμασίες για τον Χειμώνα στις δομές φιλοξενίας είναι ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης και κάνει έκκληση για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα Κέντρα Υποδοχής της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου!

Μάλιστα, πραγματοποιεί ιδιαίτερη αναφορά στα Κέντρα Υποδοχής της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου. «Στην Σάμο και την Λέσβο, 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συνωστισμένοι σε έναν συνολικό χώρο, που αρκεί μόνον για 2.000 άτομα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ύπατη Αρμοστεία.
Επίσης, ο διεθνής Οργανισμός δίνει για κάθε νησί ξεχωριστά την τραγική εικόνα, που επικρατεί εκεί. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
– Στην Σάμο, περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι βρίσκονται σε ανεπαρκή καταλύματα, εκ των οποίων το ένα τρίτο κατασκηνώνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Άλλοι 300 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών, κοιμούνται σε μικρές σκηνές στα δάση έξω από το Κέντρο Υποδοχής, λόγω έλλειψης χώρου και επαρκών υπηρεσιών μέσα στο Κέντρο.
– Στην Λέσβο, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι βρίσκονται σε αυτοσχέδια καταλύματα ή σκηνές, χωρίς μόνωση, δάπεδο ή μονάδες θέρμανσης. Πολλοί από αυτούς είναι οικογένειες, έγκυοι, άτομα με αναπηρίες, καθώς και πολύ μικρά παιδιά.
– Στην Χίο παρατηρείται υπερσυνωστισμός και κακές συνθήκες διαβίωσης, ενώ αυξάνει η ανησυχία και για την Λέρο και την Κω, καθώς συνεχίζουν να σημειώνονται θαλάσσιες αφίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ