φωτό αρχείου (Περιφέρεια Κρήτης)

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο από τις αρχές του τόπου τιμήθηκε χθες η 77η επέτειος από τη «Μάχη της Κρήτης» που οργάνωσε η Π.Ε. Ηρακλείου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου  Βενεράτου Αθανάσιος Πασσίσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από τους: Πρόξενο Μεγάλης Βρετανίας, βουλευτές Ηρακλείου, Περιφερειάρχη Κρήτης, Δήμαρχο Ηρακλείου, εκπρόσωπους  των Στρατιωτικών, Αστυνομικών αρχών, κομμάτων, φορέων αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την σημερινή τελετή μνήμης για την Μάχη της  Κρήτης δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης: «Ελάχιστος φόρος τιμής για όλους τους αγωνιστές τις αγωνίστριες που πολέμησαν για αρχές για αξίες για ιδανικά για την Ελευθερία. Ας αποτελέσει ένα διαχρονικό «φάρο» για τις νεότερες γενιές, να είμαστε ενωμένοι, να αγωνιζόμαστε για τις αρχές αυτές για τις αξίες που πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε στους παραβρισκόμενους η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου ν. Ηρακλείου, τον αιωνόβιο επιζώντα τραυματία αγωνιστή της Μάχης Κρήτης Γεώργιο Παλαιάκη.

Γραφείο Τύπου