-Ενώ το 51% τάσσεται κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., κάποιοι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα «φόβητρο» για τους Βρετανούς ψηφοφόρους, που θα προβλέπει την «θυσία» της Ελλάδος στον βωμό της σκοπιμότητας της πρόληψης του Brexit»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ORB, που πραγματοποιήθηκε για την βρετανική εφημερίδα «The Independent», η τάση των Βρετανών πολιτών να ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνιου προηγείται με 51%, έναντι της στήριξης της παραμονής στην Ε.Ε., που συγκεντρώνει το 49%. Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στην Μ. Βρετανία και η καμπάνια του κατά του Brexit δεν φαίνεται να έπεισε ιδιαίτερα το βρετανικό κοινό, καθώς, στην ερώτηση, εάν η τοποθέτηση του Ομπάμα σήμανε, πως είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., το 66% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μόλις το 23% απάντησε θετικά.
Τι θα μπορούσε, λοιπόν, να κάνει τους Βρετανούς ψηφοφόρους να επιλέξουν την παραμονή στην Ε.Ε.;

«Ενδέχεται να δημιουργηθεί ένα «φόβητρο» για τους Βρετανούς ψηφοφόρους, που θα προβλέπει την «θυσία» της Ελλάδος στον βωμό της σκοπιμότητας της πρόληψης του Brexit»

Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, ενδέχεται να υπάρχουν μυστικά σχέδια, ώστε να δημιουργηθεί ένα «φόβητρο» για τους Βρετανούς ψηφοφόρους, που θα προβλέπει την «θυσία» της Ελλάδος στον βωμό αυτής της σκοπιμότητας! Αυτά τα σχέδια μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και ένα σκηνικό τρόμου στο κέντρο της Αθήνας, με χιλιάδες διαδηλωτές να σπάνε, να καίνε και να λεηλατούν. Μια ελληνική πρωτεύουσα, παραδομένη στην βία μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, που οδηγεί την χώρα στην έξοδο από το ευρώ και τις επιχειρήσεις πανικόβλητες να την εγκαταλείπουν!
Μια τέτοια εικόνα θα αποτελούσε φόβητρο για τους Βρετανούς ψηφοφόρους ώστε να αποφευχθεί το Brexit, καθώς βασικό επιχείρημα της προεκλογικής εκστρατείας για την παραμονή ή έξοδο από την Ε.Ε. θα μπορούσε να είναι, το “κοιτάξτε μην γίνουμε σαν την Ελλάδα»…!

«Οι πιέσεις, που ασκούνται στην Κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε να φθάσει στο σημείο να μην συμφωνήσει με τους πιστωτές, είναι τεράστιες και σε λίγο θα γίνουν αφόρητες»!

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιέσεις, που ασκούνται τώρα στην Κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε να φθάσει στο σημείο να μην συμφωνήσει με τους πιστωτές, είναι τεράστιες και σε λίγο θα γίνουν αφόρητες!
«Για τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ είναι ζήτημα αξιοπιστίας να ασκήσουν τώρα πιέσεις στον Τσίπρα για ταχεία εφαρμογή των συμφωνηθέντων-σχολιάζει και η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί ένα μέτρο λιτότητας με ένα άλλο, όμως στο τέλος θα πρέπει προκύψει το αποτέλεσμα, που έχει συμφωνηθεί». Όπως εκτιμά ο σχολιαστής της γερμανικής εφημερίδας, πέρα από το ζήτημα του προϋπολογισμού, όπου διαφαίνεται δυνατότητα συμβιβασμού, «στο δεύτερο μεγάλο επίμαχο σημείο -την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα- αντιθέτως, δεν διαφαίνεται τρόπος να επιτευχθεί μια λύση, που να βγάζει «ασπροπρόσωπους» όλους τους εμπλεκομένους».

 

Big Ben with  city boat in London, UK