Κηπουροί Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)

Στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες την πρακτική τους άσκηση σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Kηπουρών Τοπίου από τις πόλεις του Oppenheim (Επαγγελματική Σχολή), Koblenz (Επαγγελματική Σχολή) και Bitburg (Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Σχολή του Ερυθρού Σταυρού) της Γερμανίας, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους Ekchard Boy, Alex Kreisel, Robert Frich, Andreas Pert  κ.ά.  συνεχίζοντας το έργο τους στην ΟΑΚ, με απαρχή το 1996 μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

Με την άφιξή τους, άρχισαν να εργάζονται στα καλντερίμια της ΟΑΚ, κατασκευάζοντας περίτεχνα μονοπάτια και πέτρινα κομψοτεχνήματα στο πλαίσιο του Προγράμματος Τέχνης και Λόγου «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», καθώς και στο πλαίσιο της καταλλαγής και της προσφοράς.

Στο καλωσόρισμα της ομάδας από τον Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας των Σχολών της Γερμανίας με την ΟΑΚ, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το έργο των μαθητών, ως έμπρακτο δείγμα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού. Επίσης, ο κ. Ζορμπάς στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε τη σημασία της έννοιας του «λίθου» στην κρητική παράδοση και αναφέρθηκε στη σχέση του ανθρώπου με την πέτρα μέσα από την ποίηση του Σεφέρη και άλλων Ελλήνων ποιητών, αλλά και παραδοσιακών τραγουδιών.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ενδοχώρα, Μουσεία και αξιοθέατα της περιοχής.

Όσοι νέοι και νέες επιθυμούν να συνεργασθούν και να μάθουν τα μυστικά της πέτρας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κων. Β. Ζορμπά, στο τηλ. 2824022245 και 22500.

ΟΑΚ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ