Τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε τέσσερις μήνες με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να την ενημερώσει για την πορεία επίλυσης των χρόνιων αιτημάτων που έχουν θέσει στην ελληνική Κυβέρνηση, οι Έλληνες της Αιγύπτου, μέσω των κοινοτικών τους φορέων και του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι θέμα χρόνου πλέον για να κλείσουν σημαντικά ζητήματα που ταλαιπωρούν τον Ελληνισμό της Αιγύπτου  και που αφορούν, για παράδειγμα, οικονομικά τους ζητήματα, συνταξιοδοτικά και θέματα που έχουν σχέση με το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου.

Από πλευράς ενίσχυσης των ελληνικών σχολείων των δύο μεγάλων πόλεων (Καΐρου – Αλεξάνδρειας) με αποσπασμένους καθηγητές, είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο. Υπάρχεικάλυψη όλων των εδώ εκπαιδευτικών αναγκών.

Με χαρά, επίσης, συγκράτησα και την ικανοποίηση του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με το εδώ Ελληνικό Γενικό Προξενείο, αλλά και με την Πρεσβεία μας.

Απόψε, θα συναντηθώ και με μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, μετά τις αρχαιρεσίες που είχαν πριν από δύο Κυριακές».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ ο ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ, αναχωρώντας στη συνέχεια για επίσκεψη – προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, ο οποίος είναι ένας εμβληματικός προορισμός της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο.

Σήμερα το πρόγραμμα του Υφυπουργού προβλέπει τη συμμετοχή του, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στο Ελληνο – Αιγυπτιακό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Κάιρο και διμερείς συναντήσεις του με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου κ. Ταρέκ Καμπίλ και την Υπουργό Διασποράς της Αίγυπτου κα Ναμπίλα Μακράν.

Press Office of Deputy Foreign Minister Terens Quick