» Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή η (παλιά) Γ´ τάξη Λυκείου, καθώς το σχέδιο μεταρρύθμισης προβλέπει μια νέα  Γ´τάξη Λυκείου-γέφυρα προς το Πανεπιστήμιο, με λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας για το κάθε μάθημα και διάνθιση του τρόπου διδασκαλίας με εργασίες, δραστηριότητες κλπ.»!
– «Για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει κάποιο θέμα, καθώς υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία»!

«Δρομολογημένες είναι οι αλλαγές για το Λύκειο», επανέλαβε την Δευτέρα, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και
Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «οι αλλαγές έχουν δρομολογηθεί, έχουμε μιλήσει με τους φορείς».
Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ακόμη, ότι «δεν υπάρχει αυτή την στιγμή Γ´ Λυκείου» και επανέλαβε το σχέδιο μεταρρύθμισης, το οποίο προβλέπει μια Γ´ Λυκείου-
γέφυρα προς το Πανεπιστήμιο, με λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες διδασκαλίας για το κάθε μάθημα και διάνθιση του τρόπου διδασκαλίας με εργασίες, δραστηριότητες κτλ. «Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με την διαδικασία απόκτησης γνώσης»,είπε ο Υπουργός.
«Δεν θα πετύχει τίποτα», πρόσθεσε, «αν δεν εντείνουμε τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, αν δεν ενισχύσουμε τις εκπαιδευτικές δομές και δεν εισάγουμε νέα προγράμματα σπουδών».
Επίσης, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία, τονίζοντας, ότι «θα γίνουν και άλλες προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν όλα τα κενά».
Εξάλλου, ο κ. Γιαβρόγλου υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά τον Νόμο για τα μεταπτυχιακά, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, και επανέλαβε, ότι επαναφέρει ακαδημαϊκούς κανόνες στα Πανεπιστήμια.
Νωρίτερα, μιλώντας ο ίδιος σε δημοσιογράφους,σχολίασε, για το μάθημα των Θρησκευτικών, ότι «δεν υπάρχει κάποιο θέμα», καθώς «υπάρχει συμφωνία με την Εκκλησία». Τέλος, καταδίκασε την κλήση εκπαιδευτικών του 5ου δημοτικού Κερατσινίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ύστερα από ανώνυμη καταγγελία,
χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη»!