800.000 ψυχές ελλήνων θυσιάστηκαν,  το 1821.
Γράφει Αχιλλέας Ζάκκας  Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Leonberg.

Την 21η Μαρτίου, ημέρα Σάββατο η Ελληνική Κοινότητα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Leonberg,διοργάνωσαν μεγάλη εορταστική εκδήλωση στην Stad Halle της πόλεως, για να τιμήσουν τους ΉΡΩΕΣ αυτούς που έδωσαν την ζωή τους ,ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα. Ο Ελληνισμός της πόλεως κι όχι μόνο, κατέκλισε την αίθουσα για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επέτειο της 25η Μαρτίου 1821. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο μέρη.
Α΄ μέρος:

Στις  ZAKKAS 6.30 μ.μ. οι μαθητές του δημοτικού μας σχολείου, που συνοδευόταν από τους εκπαιδευτικούς  τους γονείς τους και πολλούς συμπατριώτες που παραβρίσκονταν στην αίθουσα, άρχισε το πρόγραμμα. Αρχικά οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα Ελλήνων ποιητών, έπαιξαν διάφορα σκετς, τραγούδησαν υπέροχα ελληνικά τραγούδια και έκλεισαν με την παρουσία τους ελληνικούς  χορούς απ` όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας
Β΄ Μέρος:

Μετά το πέρας του Α΄ μέρους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κύριος  Χρήστος Χαρίσης, έκανε την έναρξη της μουσικοχορευτικής βραδιάς, καλωσορίζοντας όλους του παραβρισκόμενους σ ` αυτή την όμορφη εκδήλωση και ευχαρίστησε όλους όσους πρόσφεραν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ομολογούμενης απ` όλους εντυπωσιακής εκδήλωσης. Στην συνάχια μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα το χορευτικό του Σ.Γ& Κηδεμόνων, χόρεψε λεβέντικους χορούς απ΄ όλα τα διαμερίσματα της πατρίδας μας με την καθοδήγηση του εξαίρετου χοροδιδασκάλου κ. Μπάνιου Αδαμάντιο, που για μια στιγμή κάλεσε όλους, μικρούς και μεγάλους να ανεβούν στην πίστα  για. να χορέψουν όλοι μαζί, πράγμα όπου και έγινε μέσα σε ένα έντονο ενθουσιασμό υπό τις μελωδίες της εξαίρετης λαϊκής ορχήστρας «ΑΚΡΟΑΜΑ» που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες (όταν τελείωσε το πρόγραμμα) προκαλώντας τη δυσφορία των παρευρισκομένων που ένα τέτοιο όμορφο γλέντι δεν ήθελαν να τελειώσει.  Σε μια ανάπαυλα της εκδήλωσης ο πρόεδρος  έκανε την κλήρωση μιας πλούσιας και αξιόλογης λαχειοφόρα αγοράς, προσφορά ελλήνων επιχειρηματιών και διαφόρων ελληνικών Συλλόγων.

Στην άκρα επιτυχής αυτή εκδήλωση δεν ήταν δυνατόν να λείψουν τα υπέροχα και εκλεκτά ελληνικά κρασιά αλλά ούτε και οι εκλεχτοί και πικάντικοι ελληνικοί μεζέδες, που έγιναν ανάρπαστοι κάτω από τους ήχους της μουσικής,  προκαλώντας  αυθόρμητο  αίσθημα ευφορία μέσα σε αυτή την υπέροχη βραδιά, που θα μήνη αξέχαστη βαθιά στις καρδιές όλων μας.  Αξίζει πράγματι ένα μεγάλο εύγε στους διοργανωτές .

Στην εκδήλωση, ήταν και πολλοί νέοι μετανάστες από την πατρίδα, που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν εδώ στην πόλη μας για μια καλύτερη ζωή, γι`  αυτούς και τα παιδιά του λόγου της οικονομικής κρίση που επικρατεί στη χώρα μας και που της το  επέβαλαν κάποια ξένα οικονομικά συμφέροντα, οι λεγόμενοι παγκόσμιοι  (ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ).

Έχουν περάσει 192 χρόνια από την ημέρα που μια χούφτα Ελλήνων ξεσηκώθηκαν για να αποτινάξουν τον Τούρκικο ζυγό από τον σβέρκο τους, για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι εμείς και τα παιδιά μας σήμερα. Τότε όλο το γένος συμφώνησε και έκαναν την επανάσταση. Τα δεινά ήταν μεγάλα και ανυπόφερτα για τον λαό μας στα χρόνια της μαύρης σκλαβιάς. Το δουλεμπόριο, το αβάστακτο χαράτσι και το χειρότερο η εγκληματική λεηλασία του τόπου μας από ξένους τυχοδιώκτες των αρχαίων μνημείων μας, τον θησαυρών μας και της Ιστορίας μας που πολλά από αυτά εκθέτονται σε πολλά Μουσεία Ευρωπαϊκών χωρών, όπου αρνούνται επίμονα να τα επιστρέψουν στην παρτίδα μας, ανάγκασαν ανθρώπους που δεν άντεχαν να είναι ραγιάδες να βγουν στα βουνά και έγιναν κλέφτες και αμαρτωλοί. Η Επανάσταση κατά του Τουρκικού ζυγού  έγινε με το όραμα της δημοκρατίας ενός κράτους με ελληνικό χαρακτήρα και για μια δικαιότερη κοινωνία. Η Επανάσταση του 1821 περιείχε το όραμα για μια ελεύθερη, δημοκρατική Ελλάδα σε έναν ελεύθερο και δημοκρατικό κόσμο.

Αλλά δυστυχώς όπως και τώρα έτσι και τότε οι Μεγάλες Δυνάμεις βρήκαν την ευκαιρία να διεισδύσουν και πολιτικά και οικονομικά στη χώρα μας με αποτέλεσμα η εξουσία να περάσει στα χέρια των φεουδαρχών, των κοτζαμπάσηδων και των διεθνών Τουκογλύφων. Σήμερα τι μπορεί να σημαίνει η επανάσταση του 1821, τι άλλαξε στην χώρα και στο έθνος μας, από εκείνες τις δύσκολες εποχές. Η προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων; Η διαφθορά στην κάθε μορφή εξουσίας; Με ξένα δάνεια συγκροτήθηκε το νεοελληνικό κράτος του 1830, με δανεισμούς από την Ευρώπη συντηρείτε το νεοελληνικό κράτος από τότε τις μέρες μας και πάει λέγοντας. Αυτή η νέα σκλαβιά  που τώρα είναι πλέων οικονομική, καλούμαστε να την αποτινάξουμε από πάνω μας με σκληρούς αγώνες, για να ζήσουμε  εμείς και τα παιδιά μας μακριά από αυτόν τον βραχνά της σκληρής εκμεταλλεύσεις των νταβατζήδων που είναι οι μεγάλοιοικονομικοί οίκοι αξιολόγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ