-Δημοσιογράφος της «Zaman»: «Το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας, ενώ το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της «Zaman»!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η μεγάλης κυκλοφορίας ημερήσια τουρκική εφημερίδα «Zaman», που ήταν ως τώρα πολύ επικριτική έναντι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυκλοφόρησε την Κυριακή το πρώτο φύλλο της, αφ’ότου τέθηκε υπό δικαστική κηδεμονία, στο οποίο τηρεί πλέον σαφώς φιλοκυβερνητική γραμμή.
Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, τις συνήθεις επικρίσεις της «Zaman» έχει αντικαταστήσει ένα άρθρο για ένα φιλόδοξο σχέδιο της τουρκικής Κυβέρνησης να κατασκευάσει μια γέφυρα τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα στην ασιατική και την ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης.
«Το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημοσιογράφους της «Zaman», προσθέτοντας, πως το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της «Zaman».tourkia
Σε ομοφωνία με τον υπόλοιπο φιλοκυβερνητικό Τύπο, η «Zaman» δημοσιεύει, επίσης, στην πρώτη σελίδα της, φωτογραφίες από κηδείες «μαρτύρων», που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Δημοσιεύει ακόμη στην πρώτη σελίδα της μια φωτογραφία του Ερντογάν, όπου εικονίζεται να κρατάει το χέρι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και ανακοινώνει, πως ο αρχηγός του κράτους θα δεχθεί γυναίκες με την ευκαιρία της ημέρας της Γυναίκας την ερχόμενη εβδομάδα.
Η εφημερίδα, με τιράζ περίπου 650.000 φύλλα, είχε προχθές, Σάββατο, ως τίτλο «Ημέρα ντροπής».. για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, καθώς είχε καταφέρει να κυκλοφορήσει ένα τελευταίο φύλλο, λίγο πριν τεθεί υπό την κηδεμονία των τουρκικών Αρχών.