-Φήμες λένε, ότι 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την επαρχία αρνούνται να το υπερψηφΐσουν και έχουν αρχίσει να αυτονομούνται.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με «καζάνι που βράζει», μοιάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι βουλευτές δυσκολεύονται να υπερασπιστούν το Ασφαλιστικό, ενώ σε πιο δεινή θέση βρίσκονται εκείνοι, που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές. Άλλωστε, σύμφωνα έγκυρα δημοσιεύματα, δεν είναι μυστικό, ότι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Κυβέρνησης, είναι οι 35 βουλευτές της επαρχίας, που λέγεται, ότι έχουν αρχίσει να αυτονομούνται.
Όπως αναφέρεται στα ίδια δημοσιεύματα, η αυτονόμηση των βουλευτών αυτών προέκυψε, όταν επισκέφθηκαν τις εκλογικές τους περιφέρειες και συνειδητοποίησαν το μένος, ακόμα και των δικών τους ψηφοφόρων.

Οι κυβερνητικοί πιστεύουν, ότι τελικά και οι διαφωνούντες βουλευτές θα αναγκαστούν να υπερψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, ότι, όποιο κι’ αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, «τα ψωμιά της Κυβέρνησης είναι, πλέον, λίγα»!syriza

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν, ότι την κρίσιμη στιγμή και αυτοί οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Για καλό και για κακό, όμως, συνεργάτες του Πρωθυπουργού τους διαμηνύουν σε κάθε τόνο, ότι, σε περίπτωση διαφωνίας τους, θα πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους.
Στην ομάδα των βουλευτών, που φέρονται να αντιδρούν στο Ασφαλιστικό, είναι και οι κκ. Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Άννα Βαγενά, Βασιλική Κατριβάνου και Νίνα Κασιμάτη.
Πάντως, κυβερνητική πηγή δήλωσε, ότι τελικά οι διαφωνούντες βουλευτές θα αναγκαστούν να υπερψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, ότι, όποιο κι’ αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή, «τα ψωμιά της Κυβέρνησης είναι, πλέον, λίγα»…!