-Κορυφαίοι ηγέτες σε Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Πολωνία έχουν προειδοποιήσει την Ε.Ε. για την διενέργεια δημοψηφίσματος στις χώρες τους, με κύριο αίτημα την μη αποδοχή μουσουλμάνων προσφύγων και απειλούν με διάσπαση την Ε.Ε.!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Τέσσερις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης απειλούν με διάσπαση την Ε.Ε., ακολουθώντας την στάση της Μ. Βρετανίας με το δημοψήφισμα του Ιουνίου, αναφέρει μεγάλης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα, που τονίζει, ότι
η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, αντιμετωπίζουν ήδη ένα κύμα μεγάλου ευρωσκεπτικισμού, το οποίο μεγαλώνει συνεχώς και επικίνδυνα.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της αυτό η βρετανική εφημερίδα, κορυφαίοι πολιτικοί σε Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Πολωνία έχουν προειδοποιήσει για την διενέργεια δημοψηφίσματος στις χώρες τους, με κύριο αίτημα την μη αποδοχή προσφύγων.
Ιδιαίτερα κρίσιμο θα είναι το επόμενο διάστημα , όσον αφορά την αυξανόμενη πίεση από τις Βρυξέλλες προς τις χώρες αυτές, να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή.
Ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Milos Zeman, ζήτησε την πλήρη απαγόρευση της εισόδου των μεταναστών, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα, με γνώμονα και τις πρόσφατες τρομοκρατικές πράξεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

“Είναι πρακτικά αδύνατο να ενσωματωθεί η μουσουλμανική κοινότητα στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Ας τους αφήσουμε να έχουν τον πολιτισμό τους στις χώρες τους και να μην τους φέρουμε στην Ευρώπη”!

Ο ίδιος, ο κ. Zeman είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας απλά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και φυσικά να διακινδυνεύσει την διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αυτές που συνέβησαν στην Γαλλία και στην Γερμανία.
Ο κ Zeman ισχυρίστηκε ακόμη, ότι είναι «πρακτικά αδύνατο» να ενσωματωθεί η μουσουλμανική κοινότητα στην ευρωπαϊκή κοινωνία.
Και πρόσθεσε: «Ας τους αφήσουμε να έχουν τον πολιτισμό τους στις χώρες τους και να μην τους φέρουμε στην Ευρώπη. Η πρόσμιξη ανόμοιων πολιτισμών είναι λίαν επικίνδυνη».
Ο ίδιος έχει κατονομάσει επίσης την προσφυγική κρίση ως «οργανωμένη εισβολή» και προέτρεψε τους νέους άνδρες, που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Συρία και το Ιράκ, να «πάρουν τα όπλα» ενάντια στον ISIS.
Αλλά και η Ουγγαρία ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για το αν ναι ή όχι η χώρα θα πρέπει να αποδεχθεί την υποχρεωτική ποσόστωση εισροής μεταναστών, που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Viktor Orban, έχει προβλέψει, ότι η ψηφοφορία στις 2 Οκτωβρίου θα προκαλέσει «τσουνάμι» δημοψηφισμάτων σε όλη την κεντρική Ευρώπη .

polen

Ο ίδιος τόνισε : «Περιμένω πολλά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την Τσεχία, την Πολωνία και την Σλοβακία, να ακολουθήσουν τα βήματα της Ουγγαρίας».
Ο κ Orban πυροδότησε διαμάχη, τον Ιούλιο, δηλώνοντας, ότι , «κάθε μετανάστης αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, λόγω τρομοκρατίας».
Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, Gyorgy Schöpflin, βουλευτής από το κόμμα του κ Όρμπαν, προκάλεσε επίσης την οργή της ηγεσίας της Ε.Ε., λέγοντας, ότι «τα κεφάλια χοίρων θα πρέπει να κρέμονται στους φράχτες στα σύνορα για να αποτρέψουν τους μουσουλμάνους μετανάστες να εισέλθουν».
Τέλος, και ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, έχει επίσης τηρήσει σκληρή στάση έναντι του Ισλάμ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η θρησκεία αυτή δεν έχει «καμία θέση» στην χώρα του.
Ο ίδιος, μιλώντας τον περασμένο Μάϊο, είχε δηλώσει: «Η ιδέα της πολυπολιτισμικής Ευρώπης έχει αποτύχει. Οι μετανάστες δεν μπορούν να ενταχθούν, αυτό είναι απλά αδύνατο. Δεν θέλω δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους, που έρχονται εδώ να προωθούν την δική τους ιδεολογία και κουλτούρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ