Με τη διάλεξη του ΚαθηγητήTimParkin από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης θα ολοκληρωθεί η φετινή σειρά των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η διάλεξη με θέμα τον ναό της Αρτέμιδος της Εφέσσου που εθεωρείτο ως ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, θα δοθεί την Πέμπτη 27, στο Ελληνικό Κέντρο.

Ο ναός της Αρτέμιδος εξαφανίστηκε για αιώνες έως ότου ο Αγγλος αρχιτέκτονας, JohnTurtleWood, αποφάσισε να τον ανακαλύψει, εντοπίζοντας τα ερείπια του στα τέλη του 1869.

Σε αυτή την ενδιαφέρουσαδιάλεξη, ο καθηγητής Parkin θααναφερθεί στις έρευνές τουWoodκαι της συζύγου του, τις δοκιμασίες και τα δεινά που αντιμετώπισαν.

Ο TimParkin εντάχθηκε στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου  Μελβούρνης το 2018. Πριν από αυτό είχε περάσει πάνω από έντεκα χρόνια ως καθηγητής της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο). Γεννήθηκε στη Νεα Ζηλανδία, απέκτησε το διδακτορικό του στην Οξφόρδηκαι από το 1989 συνεργάζεται με πανεπιστήμια στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διδασκαλία του Parkin καλύπτει τόσο την ελληνική όσο και τη ρωμαϊκή ιστορία και τις κλασικές γλώσσες. Η κύρια έρευνά του επικεντρώνεται στην αρχαία ιστορία, ιδιαίτερα στη ρωμαϊκή κοινωνική, πολιτιστική και δημογραφική ιστορία. Σταέργατουσυμπεριλαμβάνονταικαιτα: Demography and Roman Society (1992), Old Age in the Roman World: A Social and Cultural History (2003), Roman Social History: A Sourcebook (2007), καιThe Oxford Handbook of Childhood and Education in the Classical World (2014). Σήμερα εργάζεται, μεταξύ άλλων, στην αρχαία σεξουαλική υγεία, ιδίως στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Πότε:Πέμπτη27Σεπτεμβρίου 2018, 7.00pm

Πού:Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 LonsdaleStreet, Melbourne)

Greek Community of Melbourne