Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Σκοτ Μόρρισον με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη

Με επιστολή προς τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Ελλάδας κ.κ. Σκοτ Μόρρισον και Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τους συγχαίρει για τα αποτελεσματικά μέτρα που υιοθέτησαν όσον αφορά στον έλεγχο της εξάπλωσης του κοροναϊού, και αναφέρεται στο άνοιγμα των συνόρων και στην επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πρόσφατα επικοινωνία με τον Αυστραλό ομόλογό του κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε και το θέμα επανεκίνησης του τουρισμού και πολιτικές για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στην επιστολή της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό η Κοινότητα αναφέρει μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τις πρόσφατες διμερείς συνομιλίες σας με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, κ. Σκοτ Μόρισον, με σκοπό την επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών μας και κατ’ επέκταση και των αντίστοιχων τουριστικών βιομηχανιών που, όπως όλοι γνωρίζουμε, σταμάτησαν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

»Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θα ήθελε επίσης να σας συγχαρεί για το στρατηγικό σας σχέδιο να ανοίξετε ξανά την Ελλάδα στον έξω κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες στον αρχικό κατάλογο των 20 ευνοϊκών εθνών.»

Εκφράζει δε την αισιοδοξία ότι «οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις θα αρθούν σύντομα, για να μας επιτρέψουν να επισκεφτούμε την πατρίδα μας, όπως πολλοί από εμάς είχαν προγραμματίσει να κάνουν αυτό το καλοκαίρι».

Στην επιστολή της προς τον κ. Μόρρισον η Κοινότητα κάνει έκκληση για άρση της απαγόρευσης των ταξιδιών από και προς την Ελλάδα.

Επισημαίνει, ότι ίσως είναι δυνατή η επανέναρξη των πτήσεων προς την πατρίδα μας, καθώς η Ελλάδα κατόρθωσε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία.

«Πέρα από τον απλό τουρισμό, το ταξίδι στην Ελλάδα παραμένει μια σημαντική συναισθηματική εμπειρία για πολλούς Έλληνο-Αυστραλούς και η σύνδεση με την οικογένεια και την πατρίδα των γονέων και των παππούδων είναι ένα βασικό κίνητρο για χιλιάδες Αυστραλούς ταξιδιώτες κάθε χρόνο,» τονίζει η Κοινότητα στην επιστολή της.

Greek Community of Melbourne