Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αποφάσισε να δημιουργήσει πριν 2 χρόνια το ηλεκτρονικό πρόγραμμα «Ελληνικά για Αρχάριους», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-18 ετών που δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την εκμάθηση των ελληνικών σε μικρότερη ηλικία. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζονται οι ανάγκες που προέκυψαν στην εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας και θέλοντας να βοηθήσει τα Ελληνόπουλα της Μελβούρνης να μάθουν τη γλώσσα των παππούδων και των γονιών τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε κύκλους των 10 μαθημάτων διάρκειας δύο ωρών το καθένα. Τα καινούργια τμήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Σε αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στα Νέα Ελληνικά, αλλά και να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Δημιουργήθηκε επίσης, ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αλληλεπιδρούν και να συμμετέχουν ενεργά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στις τάξεις  δημιουργείτε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο παρέχει διασκεδαστικό και ενδιαφέρον μάθημα. Και οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις καλύτερες πρακτικές ώστε να μειωθούν οποιαδήποτε κενά, προσπαθώντας πάντοτε να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον κάθε μαθητή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την αίτηση εγγραφής θα βρείτε στον σύνδεσμο: greekcommunity.com.au/glb

Σταύρος Μεσσήνης

Greek Community of Melbourne