Μόσχα: Έφυγε ο εξέχων ελληνιστής, Ρώσος ακαδημαϊκός, ιστορικός, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημιου Αθηνών Γκριγκόριι Λβόβιτς Αρς

Αγαπητοί συνάδελφοι!

Με λύπη ανακοινώνουμε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, έφυγε για το τελευταίο ταξίδι της ζωής ο εξέχων ελληνιστής, Ρώσος ακαδημαϊκός, ιστορικός, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημιου Αθηνών Γκριγκόριι Λβόβιτς Αρς.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) εκφράζει τα βαθειά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύντροφο της ζωής του Γκαλίνα Πετρόβνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του, στους λοιπούς συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του Γκριγκόριι Αρς.

Η εισφορά του στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, στην ανάπτυξη της ιστορικής επιστήμης, ήσαν μοναδική. Το κενό δυσαναπλήρωτο.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή – επιμνημόσυνη λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου τ.ε., ώρα 11.00, στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου № 31, στη διεύθυνση: 3, Tsuryupi str.

Επρόκετο για έναν άνθρωπο, που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το αφιέρωσε στις ελληνορωσικές ιστορικές σχέσεις κατά τη νεότερη περίοδο. Επρόκειτο για τον θεμελιωτή των νεοελληνικών σπουδών στην ιστορική επιστήμη, τον άνθρωπο που περί τις 7 δεκαετίες ασχολήθηκε με την νεότερη ελληνική ιστορία, τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις της εποχής του Αγώνα, τη Φιλική Εταιρεία, βετεράνο του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, Ακαδημαϊκό, καθηγητή, επίτιμο προφέσσσορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, όπως χαρακτηρίζει τους πραγματικά ταλαντούχους και ενάρετους ανθρώπους, ήταν εξαιρετικά σεμνός. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-ΚΕΠ, στο πρόσωπό του αισθανθήκαμε έναν ειλικρινή φίλο με αμέριστη και συνεπή στήριξη. Πάντα στήριζε τις προτάσεις μας για συνεργασία, ανταποκρίνονταν στα κελεύσματά μας, γεγονός, για το οποίο του θα του είμαστε απείρως ευγνώμονες.

Αιωνία του η μνήμη!

 

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κ.Ε.Π.