Μόσχα: Εκδόσεις του εκδοτικού οίκου «Άγιο Όρος»

Αγαπητοί φίλοι!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει τις εξής κάτωθι εκδόσεις του έγκριτου εκδοτικού οίκου «Άγιο Όρος», που εστιάζουν στον προσκυνηματικό τουρισμό στην Ελλάδα και δεν δύνανται να αφήσουν ασυγκίνητους και αδιάφορους τους Ρώσους φίλους, τους Έλληνες και Φιλέλληνες της φίλης ομόδοξης μεγάλης αυτής χώρας:
Βιβλίο-περιηγητικός οδηγός στα ορθόδοξα μνημεία της Ελλάδας «Еυλογείτε! Περιηγητικός Οδηγός στα ορθόδοξα μνημεία της Ελλάδας» της μοναχής Νεκταρίας, Μοναδικός σε περιεχόμενο, όγκο περιηγητικός οδηγός 1133 σελίδων, μάς περιηγεί στα ορθόδοξα μνημεία της Χώρας μας, σε μέρη προσκυνηματικού τουρισμού σε διαφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, που συγκινούν και προσελκύουν Έλληνες και Φιλέλληνες πιστούς, τούς εμπλουτίζουν και ενισχύουν πνευματικά και ψυχικά.

«Προσκύνημα στο Άγιο Όρος, στον Άθωνα» (167 σελίδες), του διδάκτορα ιστορίας, καθηγητή στην Έδρα Ιστορίας της Εκκλησίας στην Ιστορικής Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» Αθανάσιου Ζωιτάκη. Χρήσιμος τουριστικός – περιηγητικός οδηγός για την ιστορία της Αθωνικής Πολιτείας, το βίο των σημερινών Αγιορειτών, περιέχει δε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με πρακτικά ζητήματα προετοιμασίας και διεκπεραίωσης της μετάβασης για προσκύνημα, του ταξιδιού στο Άγιο Όρος.

Ελλάδα – αναμφίβολα μία από τις σαγηνευτικότερες γωνιές του πλανήτη, τόπος απαράμιλλου κάλλους, αισθησιακής φυσικής ομορφιάς, αλλά και εξαιρετικά πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού, μοναδικών μνημείων, γενέτειρα διαχρονικών αξιών και ιδεωδών, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, για ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών ανά τους αιώνες και δεν δύναται να αφήσει αδιάφορο και ασυγκίνητο και τον πλέον απαιτητικό περιηγητή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση των δύο αυτών τουριστικών-προσκυνηματικών οδηγών δύνασθε να απευθύνεσθε στη Γραμματεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα +7495-708-48-09/10, καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: hcc@mail.ru , info@hecucenter.ru 7084809/10.

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.