Πρόκειται για την Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού “TourNatur 2018”, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η τουριστική έκθεση προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 250 εκθέτες και 50.000 επισκέπτες και εστιάζει κυρίως στον φυσιολατρικό, τον πεζοπορικό και τον ποδηλατικό τουρισμό, αλλά και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες και αθλήματα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές οι δυο στους τρεις Γερμανούς συνδυάζουν τις διακοπές τους με δραστηριότητες στην ύπαιθρο, ενώ δαπανούν πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε εναλλακτικές μορφές  τουρισμού. «Η TourNatur είναι μια ιδιαίτερη έκθεση η οποία έχει ως αντικείμενο  τον εναλλακτικό τουρισμό, και την οποία επισκέπτονται 50.000 «πιστοί» επισκέπτες (επαναλαμβανόμενοι άνω του 90%), απόλυτα στοχευμένοι, διαβασμένοι και συνειδητοποιημένοι για το αντικείμενο των διακοπών τους», τόνισε ο εντεταλμένος Σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Η σημασία της προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καταδεικνύεται και από την συμμετοχή του ΕΟΤ για πρώτη φορά στην εν λόγω έκθεση, αλλά και στην παρουσία συνολικά εννέα Ελληνικών Περιφερειών.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών της έκθεσης προέρχονταν από τη Γερμανία και τις γερμανόφωνες χώρες καθώς επίσης από τις σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία και την Ισλανδία. Στους επισκέπτες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πεζοπορικές, ποδηλατικές διαδρομές κλπ, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ποικίλες επιλογές που προσφέρει η Κρήτη σε όσους επιθυμούν στις διακοπές τους να έρθουν σε επαφή με την φύση και να επιδοθούν σε υπαίθρια αθλήματα και δραστηριότητες, απολαμβάνοντας παράλληλα τον πολιτιστικό, γαστρονομικό πλούτο και την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία, όπως να κάνουν πεζοπορία στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4, να διασχίσουν τα επιβλητικά της φαράγγια όπως το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς το οποίο συγκαταλέγεται στον Παγκόσμιο Κατάλογο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO, να εξερευνήσουν τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO του Ψηλορείτη και της Σητείας, καθώς και τις 53 προστατευόμενες περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000 κ.λ.π

«Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε με υλικό και καταρτισμένο προσωπικό. Το περίπτερο μας  ήταν πλημμυρισμένο από μελλοντικούς επισκέπτες που φοράνε από σήμερα τον εξοπλισμό τους (αρβυλάκια, σακίδια, κλπ) και τους περιμένουμε πλέον στον νησί μας», τόνισε ο κ. Βαμιεδάκης,

Που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Ελένη Βουγιουκαλάκη και Νικόλαο Πανταζή.

Η έκθεση αποτελεί ιδανικό χώρο για απευθείας πωλήσεις (οι Γερμανοί ψωνίζουν για τις διακοπές τους) γεγονός το οποίο οι κρητικοί επιχειρηματίες, είτε μεμονωμένα, ή μέσω των φορέων τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιοποιήσουν στο μέλλον με τη συμμετοχή τους.

Σε ότι αφορά το ειδικό ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης για την Κρήτη, επικεντρώθηκε στις πεζοπορικές, ορειβατικές και ποδηλατικές διαδρομές, καθώς και στις διακοπές με τροχόσπιτο.

 Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ