Ένας εναλλακτικός τρόπος για να διατηρήσουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς την επαφή μας με την ελληνική γλώσσα στην καρδιά του Ντίσελντορφ. Το Acta Est, είναι ένας θεατρικός φορέας που ιδρύθηκε από τον Αντώνη Χρυσουλάκη εδώ και ένα χρόνο.

Με θεατρικά τμήματα σε γερμανικά, αγγλικά, με δικές του παραστάσεις αλλά και σε συνεργασία με φορείς ένας νέος μετανάστης δηλώνει παρών στα απαιτητικά καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης ακόμα και όταν δεν αφορούν τον ελληνισμό. Βλέποντας την ανάγκη των Ελλήνων συμπολιτών να διατηρήσουν τη μητρική γλώσσα, προσφέρει ελληνικό τμήμα στο θεατρικό εργαστήριο.

Πέρα από την κλασική εκμάθηση που γίνεται στα μαθήματα μητρικής, μέσα από το θέατρο μαθαίνει το παιδί να τη χρησιμοποιεί ενεργητικά και μάλιστα με αυτοπεποίθηση. Στοιχεία που μόνο η σκηνή μπορεί να προσφέρει.

Το Θέατρο σαν καθαρά ελληνική Τέχνη, ο Έλληνας είτε ως γονιός είτε για τον εαυτό του μπορεί μόνο να επωφεληθεί βάζοντας το στη ζωή του. Για να το θυμηθούμε αυτό “μότο” των ελληνικών τμημάτων είναι “και το Θέατρο είναι Ελλάδα” Τα τμήματα θα αυτά λαμβάνουν χώρα Παρασκευές.

17:00 – 18:15 για τους μικρούς μας φίλους και έχουν ήδη ξεκινήσει πάλι Παρασκευές 18:30 – 20:00 για ενήλικες.

Η  εγγραφή είναι 30€ και η συνδρομή 60€/μήνα και 80€/μήνα αντίστοιχα. Οι προσφορές με άρωμα Ελλάδας όμως δε σταματούν εκεί.

Κάθε Σάββατο Ο Παραμυθάς του Ντίσελντορφ διηγείται λαϊκά παραμύθια και δημοτικά τραγούδια. Οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 4 μ.μ. , ενώ η είσοδος επιτρέπεται από τις 3.30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες 5 Ευρώ Παιδιά: 3 Ευρώ Ομάδα 4 ατόμων: 13 Ευρώ

Το Acta Est Theaterstudio βρίσκεται στην Hüttenstr. 57, 40215 Düsseldorf και ηλεκτρονικά στο www.actaest.de ή www.fb.com/actaeststudio .