Ο Γερμανός καγκελάριος μεταβαίνει για δείπνο με τις χώρες της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη. Η υπ. Εξωτερικών σε Αθήνα και Άγκυρα.Υψηλού επιπέδου αφίξεις την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο πλαίσιο ευρύτερου ταξιδιού στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα στην κυβερνητική ενημέρωση στο Βερολίνο από τον εκπρόσωπο τύπου της καγκελαρίας Βόλφγκανγκ Μπύχνερ.

Συγκεκριμένα ο Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στις 10 του μηνός αρχικά στη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, ενώ το βράδυ είναι καλεσμένος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για δείπνο εργασίας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με εκπροσώπους των δεκατριών χωρών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιoανατολικής Ευρώπης – όπου συμμετέχει και η Τουρκία.

Δεν έχουν δοθεί προς το παρόν λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο των επαφών στην Ελλάδα, ωστόσο θέμα του ευρύτερου ταξιδιού είναι η συνεργασία των χωρών αυτών με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αμέσως μετά τη Θεσσαλονίκη ο Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και τέλος στη Βουλγαρία.

H Aναλένα Μπέρμποκ σε Αθήνα και Άγκυρα

Στην Αθήνα όμως μεταβαίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου και η γερμανίδα υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι της που ξεκινά τη Δευτέρα από το Πακιστάν και ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας στην Τουρκία.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπ. Εξωτερικών Aντρέα Σας, η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογο της Νίκο Δένδια αλλά και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 9 με 10 Ιουνίου θα βρεθεί στην Άγκυρα, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό της Μεβλουτ Τσαβούσογλου. Στην Τουρκία η Γερμανίδα υπουργός αναμένεται να έχει επαφές επίσης με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ταξίδια Μπέρμποκ σε Αθήνα και Άγκυρα δεν δόθηκαν σήμερα από το Βερολίνο

Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ