Από το Γραφείο Τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ανακοινώνεται:

Ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, για τον πρόωρο χαμό του δημοσιογράφου Σταμάτη Ασημένιου:
«Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW αποχαιρετά έναν μεγάλο φίλο, έναν σημαντικό υποστηρικτή, έναν πεφωτισμένο σύμβουλο και έναν Έλληνα αγωνιστή.
Ο ταλαντούχος δημοσιογράφος και φανατικός προοδευτικός ευρωπαϊστής διακρινόταν για την βαθειά γνώση της ιστορίας και της κοινωνιολογίας, την αίσθηση της πολιτικής και της αξιολόγησης των γεγονότων και την αγάπη του προς το μεταναστευτικό κίνημα στην Γερμανία γενικά και το ελληνικό ειδικά.asimeniosdw-280x222
Η λύπη και η οδύνη είναι μεγάλη. Ο Σταμάτης Ασημένιος ήταν ένα μέλος της ομογένειας της Γερμανίας που το όνομά του έχει ήδη καταγραφεί στην λαμπρή ιστορία της. Διότι πάντοτε και με όσα μέσα διέθετε ανεδείκνυε τα θετικά αυτού του μεγάλου κομματιού του απόδημου Ελληνισμού και υπηρετούσε την ανάπτυξη και σύσφιξη της ελληνογερμανικής φιλίας σε όλους τους τομείς.
Θα μας λείψει το χαμόγελό του, θα μας λείψει η συμβουλή του, θα μας λείψει ο ενθαρρυντικός του λόγος, θα μας λείψει ο καλός άνθρωπος.
Οι σκέψεις μας και όλη η αγάπη μας είναι με την οικογένειά του.»

Ο Σταμάτης Ασημένιος ήταν 52 ετών. Για χρόνια εργάστηκε στην ελληνική εκπομπή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και ήταν συνεργάτης και αναλυτής στον ΣΚΑΙ, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Βόννη, ενώ ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία μέσα από την εφημερίδα της ΟΕΚ Γερμανίας “Μεταναστευτικά Νέα”. Ήταν έκτακτο μέλος του DHW. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.