Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική βαθμολογία της «Deutche Bank»

(c) www.elliniki-gnomi.eu «Εδώ και χρόνια, ο ελληνικός λαός υφίσταται ανυπολόγιστες ταλαιπωρίες, προκειμένου να εξοφλήσει ένα χρέος για το οποίο δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο υπεύθυνος"

-H βαθμολογία της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε σε ΒΒΒ+-, δηλαδή στην τρίτη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον οίκο!

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική βαθμολογία της γερμανικής τράπεζας «Deutche Bank» ενώ εκτίμησε, πως θα πάρει περισσότερο χρόνο στην τράπεζα να αναβιώσει την ανάπτυξη, στο πλαίσιο των σχεδίων αναμόρφωσης, που αποκαλύφθηκαν τον Μάρτιο.
Έτσι, η βαθμολογία της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε σε ΒΒΒ+-, δηλαδή στην τρίτη χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα στον Fitch Ratings, από «Α». To outlook διαμορφώθηκε σε «σταθερό». «Δεν περιμένουμε πλέον τα έσοδα να επιδείξουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης την εφετινή χρονιά και αναμένουμε απαραίτητα επιπλέον κόστη αναδιάρθρωσης να συνεχίσουν να διαβρώνουν τα καθαρά κέρδη», τόνισαν οι αναλυτές της Fitch σε χθεσινή τους ανακοίνωση.
Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 0,3% μετά την ανακοίνωση, ενώ έχει καταγράφει πτώση 7% εφέτος,-ποσοστό, που την καθιστά την τράπεζα με τις δεύτερες χειρότερες επιδόσεις στον Stoxx 600 Banks Price Index, που παρακολουθεί 46 μετοχές.