Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος επέστρεψε επισήμως την Δευτέρα 7η Νοεμβρίου, 2022 στην πόλη όπου γεννήθηκε, όπου αποφοίτησε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και μετά τις πρώτες τρείς πρώτες τάξεις του τότε μοναδικού 6-ταξίου Γυμνασίου Αρρένων Κατερίνης  η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1960 και την ίδια χρονιά έφυγε με υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

     Τον Καθηγητή Πιπερόπουλο υποδέχθηκε και καλωσόρισε στη γενέτειρά του πόλη ο Δήμαρχος Κατερίνης κ Κώστας Κουκοδήμος (φωτο 1).

     Τον συνόδευσαν ο Δημοσιογράφοςκ Ηλίας Χρυσικός (Ράδιο Ενημέρωση Κατερίνης 92.2 FM) και του pierianews.gr, και κ Ρένα Ζαβρίδου (φωτο2).

Γνωστός από τις συχνές παρουσίες του σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, εφημερίδες και περιοδικά και ως καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οDr Γιώργος Πιπερόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη από Πόντιο πατέρα και Σμυρνιά μητέρα. Ο γιος του Παναγιώτης είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Μελβούρνη Αυστραλίας και η κόρη του Νατάσα είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας και κατέχει οργανική θέση σε ΣΜΕΑ για παιδιάμε ειδικές ανάγκες στον Πειραιά.

    Σπούδασε με υποτροφίες Κοινωνιολογία και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, του Ζααρμπρούκεν Γερμανίας και Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και είναι διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής της Συμπεριφοράς, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

     Σπούδασε και δίδαξε σε 21 Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και διετέλεσε στέλεχος και Σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και Κρατικών οργανισμών και Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

   Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργοστην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Ψυχολογικής και της Κοινωνιολογικής Εταιρίας, της Αμερικανικής Ακαδημίας Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας.

    Εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο τύπο και έχει κάνει πάνω από 2000  ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες, βιβλία και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η βιογραφία του περιλαμβάνεται στο Ελληνικό, στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο «WhoisWho»

     Έχει υπηρετήσει ως καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στην Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και Σχολή Εκπαίδευσης Εκπροσώπων Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού), στις σχολές επιμόρφωσης Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και στη Σχολή Εκπαίδευσης Διοικητών Ειρηνευτικών Δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ