Μεταξύ των προσκεκλημένων του Σπύρου Μάλλη στην εκπομπή “Σαββατόβραδο με δράση” του ΣΚΑΪ στις 29 Ιουλίου ήταν και ο Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος. Δύο ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην εκπομπή: Πρώτον η οικονομία της Ελλάδος μετά την έξοδο στις αγορές και το μέλλον για επενδύσεις στην χώρα καθώς και τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Δεύτερον η σύνδεση εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και το γεγονός ότι περισσότερο εξαιτίας ιδεοληψιών δεν υπάρχει σύνδεση πανεπιστημίων με επιχειρήσεις, ούτε σπουδές με κατεύθυνση τους αναπτυξιακούς τομείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ υψηλό ποσοστό ανέργων πτυχιούχων, αλλά και οι επιχειρήσεις να μην βρίσκουν τις ειδικότητες που χρειάζονται.
Στα παραπάνω θέματα ο Πρόεδρος του DHW αναφέρθηκε στα θετικά της εξόδου της χώρας στις αγορές αλλά και τα πλεονεκτήματά της σχετικά με τις εκλογές στην Γερμανία εφόσον αυτή ερμηνεύεται από τα γερμανικά ΜΜΕ σαν επιτυχία της μέχρι τώρα γερμανικής πολιτικής για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Σημείωσε δε ότι το μνημόνιο των 86 δις συνολικά βασίζεται σε 4 πυλώνες που πρέπει να σεβαστεί ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος: την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, την διασφάλιση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την εφαρμογή διαρθρωτικών πολιτικών για την ενίσχυση της αντιγωνιστικότητας και της ανάπτυξης και τέλος τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της διοίκησης όπως και την κατάργηση της πολυνομίας μέσω της κωδικοποίησης των νόμων. Μόνον τότε θα έλθουν πραγματικές επενδύσεις από το εξωτερικό, το οποίο παρακολουθεί πολύ στενά τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.
Σχετικά δε με το δεύτερο θέμα αναφέρθηκε στις προσπάθειες από γερμανικής πλευράς για προώθηση της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ώστε οι νέοι να αποκτήσουν μία καλή επαγγελματική κατάρτιση που θα τους δίνει την δυνατότητα καλλίτερης απορρόφησης από την αγορά εργασίας όχι μόνο στην χώρα τους αλλά και πανευρωπαϊκά. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα πετυχημένα ελληνογερμανικά προγράμματα MENDI στον τουρισμό και τα πρόσφατα σεμινάρια συγκόλησης στο Ηράκλειο. Τέλος κάλεσε όλες τις οργανώσεις νέων και την κοινωνία των πολιτών να στηρίξουν και αγκαλιάσουν το Γερμανο-Ελληνικό Ίδρυμα Νεολαίας που μόλις πριν από μερικές μέρες η Υπουργός Νεολαίας της Γερμανίας και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης της Ελλάδος υπέγραψαν πανηγυρικά στο Βερολίνο την συμφωνία ίδρυσής του. Ένα ίδρυμα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνεργασιών των νεολαίων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς ώστε έτσι να προωθηθούν οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης των δύο λαών.