Οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι – Σμύρνη- Αμερική- Πειραιάς

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία “Το Οδοιπορικό στο ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ”  Σμύρνη- Αμερική- Πειραιάς από τον Όμιλο «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ, σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά,  την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο «ΑΙΘΡΙΟ» της Δημοτικής Πινακοθήκης με τους Γιάννη Λεμπέση, Μαρία Σταφυλοπάτη, Λαϊκή Στράτα και ομιλητή τον ερευνητή και μελετητή του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη.

Η πρόεδρος του Ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Νανά Λάτση καλωσόρισε το κοινό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση της UNESCO να συμπεριλάβει το ρεμπέτικο τραγούδι στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Τον λόγο έλαβαν κατά σειρά, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μιχάλης Τσεκούρας και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης απονεμήθηκαν από τον Όμιλο ‘ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ τιμητικές πλακέτες. Στον τραγουδιστή Γιάννη Λεμπέση παρέδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και στον Παναγιώτη Κουνάδη η πρόεδρος του Ομίλου Νανά Λάτση.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Βουλευτής Δημήτρης Καρύδης,

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

ο Αντιπεριφεριάρχης  Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά Νανά Χαρβαλάκου, ο Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής COTER, η πρόεδρος της Β΄Κοινότητας Πειραιά Λίνα Αθανασίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιάννης Σπυράκης, η διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη, ο Έφορος καλλιτεχνικού του Πειραικού Συνδέσμου Γιώργος Δρούζας κ. α.

Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι εφημερίδες Κοινωνική και φωνή των Πειραιωτών.

«ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»