Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος „Energy Scouts“, που έχει ως θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις πραγματοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2 στο Κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου κύκλου του προγράμματος και η απονομή των βεβαιώσεων „Energy Scouts“ στους συμμετέχοντες.

Οι „Energy Scouts“ από διαφορετικές επιχειρήσεις και κλάδους συμμετείχαν στο 4ημερο workshop το Νοέμβριο του 2018, υλοποίησαν το δικό τους project και θα παρουσιάσουν στη διάρκεια της εκδήλωσης την πρότασή τους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης, στην οποία εργάζονται, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μια κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τις παρουσιάσεις των „Energy Scouts“ και η πιο καινοτόμος ιδέα θα βραβευτεί και θα ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου θα γίνουν οι παρουσιάσεις έργων από „Energy Scouts“ και άλλων χωρών, που συμμετέχουν στο έργο Young Energy Europe. Στο τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθούν σε όλους τους „Energy Scouts“ βεβαιώσεις συμμέτοχης με τη σφραγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια σε θέματα και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Το έργο Young Energy Europe εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU) της Γερμανίας και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το έργo Young Energy Europe υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος „Energy Scouts“, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe, το Σεπτέμβριο του 2019. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Με 4 εταιρίες η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, International Green Week Berlin 2019

Με τη συμμετοχή 4 ελληνικών εταιριών θα ξεκινήσει η 84η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, International Green Week Berlin 2019, που πραγματοποιείται στις 18 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρίες Armakadi, Bioargos S.A., Goji Spirit και Tsakalakis Cretan Products θα μετάσχουν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο, που διοργανώνει η εταιρία K.L.Ni. Promotion, μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου.

Οι ελληνικές εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία στις δέκα μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση, πέρα από το να γνωρίσουν και να προωθήσουν στον Γερμανό καταναλωτή παραδοσιακά προϊόντα, να επιδιώξουν εμπορικές συμφωνίες πώλησης των προϊόντων τους και σε εισαγωγείς, διανομείς, εστιατόρια και αλυσίδες βιολογικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι, το καλάθι με τα Ελληνικά τρόφιμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα ελιάς, γιαούρτι, γάλα κεφίρ, βιολογικά τρόφιμα, προϊόντα με goji berry, καθώς και κρητικά προϊόντα, όπως μέλι, βότανα και τυρί.

Η International Green Week Berlin πραγματοποιείται από το 1926, αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο με απευθείας πώληση στο κοινό και αριθμεί 1.715 εκθέτες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από 65 χώρες και περισσότερους από 400.000 επισκέπτες. Στην τελευταία διοργάνωση ο τζίρος των αγορών και παραγγελιών ανήλθε στα 46 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν του ικανοποιητικού όγκου πωλήσεων που σημειώνεται κάθε χρόνο, οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εισαγωγείς, διανομείς, εστιατόρια και αλυσίδες βιολογικών προϊόντων, με σκοπό την επίτευξη συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών.

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ