Μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016, εξασφάλισε η ΚΕΔΕ, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της στον Πρωθυπουργό και στα αρμόδια Υπουργεία!
-Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: “Η ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο πλευρό των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση αλλά και όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της “Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος” (ΚΕΔΕ) και σχετικές επιστολές του Προέδρου της, Γιώργου Πατούλη, τόσο προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και προς τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016.
«Πρόκειται για μία σημαντική κατάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού. Η ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο πλευρό των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση αλλά και όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
Ειδικότερα, με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, θα κατατεθεί, τις επόμενες ημέρες, νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος, η οποία θα προβλέπει την παράταση για 4η φορά της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό κατόπιν σχετικής διαβεβαίωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Χουλιαράκη.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε να δοθεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των Δομών Φτώχειας στο νέο ΕΣΠΑ, αλλά και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020

Υπενθυμίζεται, πως η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας έληγε στις 31 Οκτωβρίου και μετά θα εντάσσονταν, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Με δεδομένο, ότι καθυστερούν οι διαδικασίες έναρξης των προγραμμάτων, που θα χρηματοδοτήσουν την λειτουργία των Δομών Φτώχειας, ήταν ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει για απροσδιόριστο διάστημα η λειτουργία τους, με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο για τους 118.000 ωφελούμενους, όσο και για το προσωπικό, που απασχολείται σε αυτές, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι επιστήμονες.koinoniko_pantopoleio
Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε, με σχετικές επιστολές, που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, αλλά και στους αρμόδιους Υπουργούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των Δομών Φτώχειας στο νέο ΕΣΠΑ, να δοθεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να μην αφεθούν εκτεθειμένοι οι 118.000 συμπολίτες μας.
Ζήτησε ακόμη να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου ότι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τις νέες δομές.

“Η ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο πλευρό των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση αλλά και όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές”!

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για την παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας ο κ. Πατούλης έκανε την εξής δήλωση:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να δοθεί παράταση στην λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Φτώχειας μέχρι το τέλος του χρόνου. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που οι ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων έδωσαν την δέουσα προσοχή στο αίτημα της ΚΕΔΕ και απέτρεψαν ένα λουκέτο, που θα έριχνε στην ανεργία 800 οικογένειες και ταυτόχρονα θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα σε δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας.
Πρόκειται για μία κατάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού υπέρ των συμπολιτών μας και της κοινωνίας, συνολικά.
Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που βιώνει η χώρα, είναι άδικο, περίπου 120.000 συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες, που παρέχονται από δομές, όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης.
Η ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο πλευρό των συμπολιτών μας, που πλήττονται από την κρίση αλλά και όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές, οι οποίοι με τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αποτελούν την ατμομηχανή των κοινωνικών προγραμμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ