Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτέλεσε προϊόν πολύμηνης επεξεργασίας και διαρκούς συνεργασίας των Υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας -μέσω της σύστασης και σχετικής διυπουργικής επιτροπής- καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό με ενιαίο και οριζόντιο τρόπο, αλλά πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση ανά περίπτωση, όπως συμβαίνει στο τρέχον νομοσχέδιο.

Επιπλέον, αναγνωρίζεται ότι χρειάζεται να προσπαθήσουμε για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, το οποίο πράττουμε με την πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για δύο Επιτροπές.

Συνεπώς, η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι σωστή, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει και η νέα Διασπορά, μεταβάλλοντας τις εκπαιδευτικές συνθήκες και ανάγκες, οι οποίες και λαμβάνονται υπόψη στο νομοσχέδιο. Στην κατεύθυνση αυτή, τα βήματα που κάνει η Κυβέρνηση είναι σταθερά, με διάλογο και για αυτό και θα πετύχουν.

Επιπλέον, θεωρώ ότι το νομοσχέδιο για τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ικανοποιεί αιτήματα πάρα πολλών ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ αναγνωρίζεται και η σημασία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

amanatidis_ioannis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ