Σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, τα επιπλέον ποσά των ασφαλιστικών τους εισφορών, που οφείλουν από τις αρχές του 2017!
-Το γεγονός αυτό θα εκτοξεύσει τις εισφορές πολλών αυτοαπασχαλούμενων στο 39% ή και στο 60% του εισοδήματός τους!
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, 250.000 αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να πληρώσουν αναδρομικά τις επιπλέον ασφαλιστικές τους εισφορές, που μαζεύτηκαν από την αρχή του 2017 !
Η πληρωμή θα γίνει πιθανότατα σε τέσσερις δόσεις, ενώ τα ειδοποιητήρια, που θα φθάσουν στους αυτοαπασχολούμενους για τον μήνα Αύγουστο, θα περιλαμβάνουν και τις επιπλέον εισφορές, οι οποίες ανέρχονται σε 7% εισφορές επικούρησης και εφάπαξ 4%. Οι εισφορές αυτές θα έπρεπε να αποδίδονται από 01/01/2017, όμως για τεχνικούς λόγους δεν έχουν καταγραφεί στα ειδοποιητήρια περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενων. Σύμφωνα με το κυρίως σενάριο, που εξετάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών, αυτό θα γίνει σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, γεγονός που θα εκτοξεύσει τις εισφορές των μη μισθωτών. Συγκεκριμένα, οι ιατροί θα πληρώσουν το 38,95%, ενώ οι δικηγόροι και οι μηχανικοί θα κληθούν να καταβάλουν έως και το 59,95% του εισοδήματός τους!