Οι οπαδοί του ισλαμοσυντηρητικού αρχηγού του τουρκικού κράτους φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν, ανέμιζαν τουρκικές σημαίες, έψαλαν τον τουρκικό και τον γερμανικό εθνικό ύμνο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος!

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στην δημοσιότητα η γερμανική Αστυνομία, περισσότεροι από 20.000 Τούρκοι, που ζουν σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη της Κολωνίας για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του. Συγκεντρωμένοι στην δεξιά όχθη του Ρήνου, οι οπαδοί του ισλαμοσυντηρητικού αρχηγού του τουρκικού κράτους φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και ανέμιζαν στην πλειονότητά τους τουρκικές σημαίες, σχηματίζοντας μια κόκκινη υφασμάτινη θάλασσα.
Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν τον τουρκικό και στην συνέχεια τον γερμανικό εθνικό ύμνο, προτού τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος.
Ως χρόνος έναρξης της συγκέντρωσης είχε οριστεί από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου η 4:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), ενώ οι συγκεντρωμένοι προσήλθαν με κάθε μέσο στην διαδήλωση, τόσο από την Κολωνία και την ευρύτερη περιοχή της, όπου διαμένει σημαντικός αριθμός Τούρκων μεταναστών, όσο και από άλλες περιοχές της Γερμανίας και γειτονικών χωρών.

Παράλληλα με την μεγάλη διαδήλωση των Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν, πραγματοποιήθηκαν και πολλές μικρές ξεχωριστές αντιδιαδηλώσεις, με συνθήματα κατά του Τούρκου Προέδρου και της πολιτικής του

Λίγο πριν από την έναρξη της μεγάλης αυτής συγκέντρωσης, η τουρκική Προεδρία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» μία απόφαση της Ανώτατης Δικαστικής Αρχής στην Γερμανία, που είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, που απαγόρευσε στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απευθυνθεί απευθείας στους συγκεντρωμένους μέσω βιντεοσύνδεσης όπως και να μεταδοθεί απ’ ευθείας η διαδήλωση στα γερμανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Παράλληλα με την μεγάλη αυτή διαδήλωση των Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν, πραγματοποιήθηκαν και πολλές μικρές ξεχωριστές αντιδιαδηλώσεις, με συνθήματα κατά του Τούρκου Προέδρου και της πολιτικής του. Οι αντιδιαδηλώσεις έγιναν με πρωτοβουλία, τόσο ορισμένων κινημάτων της γερμανικής Αριστεράς, όσο και μιας τοπικής ακροδεξιάς ισλαμοφοβικής ομάδας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της γερμανικής Αστυνομίας είχαν καταλάβει θέσεις σε όλη την Κολωνία, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις συγκεντρώσεις και να αποφευχθούν επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών.

kolonia