Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Γερμανία τον Νοέμβριο!

-Ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκε κατά 18.000, φθάνοντας συνολικά σε 2,476 εκατομμύρια!

Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Γερμανία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, αντανακλώντας την ισχύ μιας αγοράς εργασίας, που συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και να στηρίζει την ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους,
μειώθηκε κατά 18.000, φθάνοντας συνολικά σε 2,476 εκατομμύρια, παρά το ότι οι ειδικοί οικονομολόγοι ανέμεναν σε μελέτες τους να μειωθεί κατά 10.000.
Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν σε μείωση κατά 12.000, από μείωση κατά 11.000, που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.
Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,6%, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.
«Η πολύ καλή εξέλιξη στην αγορά απασχόλησης συνεχίζεται», τόνισε σε ανακοίνωση η Βάλερι Χόλσμπερ από την Υπηρεσία Εργασίας. «Η ανεργία και η υποαπασχόληση μειώνονται, η ασφαλισμένη απασχόληση και η ζήτηση από τις εταιρείες για νέους εργαζομένους έχουν ενισχυθεί σε νέα επίπεδα».
Η υγιής αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει τον αναπτυξιακό κύκλο στην Γερμανία, στον οποίο βασική κινητήρια δύναμη είναι η κατανάλωση, συνεισφέροντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, που θα βοηθήσει την επόμενη Κυβέρνηση να ενισχύσει τις επενδύσεις.