– Οι έρευνες των Αρχών, που το απέτρεψαν, εστιάζονται σε επτά Ιρακινούς, που ζουν στο Μόναχο, οι οποίοι σκόπευαν να εισέλθουν στους σταθμούς του Μετρό και να ανατιναχθούν.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Να «χτυπήσει» το Μόναχο, την ώρα, που πλήθος κόσμου θα βρισκόταν στους δρόμους για να γιορτάσει την έλευση του 2016, σχεδίαζε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις τοπικέε Αστυνομικές Αρχές.
Συγκεκριμένα, το τρομοκρατικό χτύπημα από τον ΙSIS στην καρδιά του Μονάχου, τα πρώτα λεπτά του νέου χρόνου, το σχεδίαζαν τζιχαντιστές, προγραμματίζοντας να ανατινάξουν σε εν κινήσει βαγόνια του Μετρό της γερμανικής μεγαλούπολης
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μονάχου, Ουμπέρτους Αντρά, επισημαίνοντας, ότι αυτός ήταν ο λόγος, που αποφάσισαν την εκκένωση δύο σταθμών του Υπόγειου Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (Μετρό) του Μονάχου, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους.

Οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών εστιάζονται σε επτά Ιρακινούς, που ζουν στο Μόναχο, οι οποίοι σχεδίαζαν να εισέλθουν στους σταθμούς του Μετρό και να ανατιναχθούν

«Στις 19.40, το απόγευμα της Πέμπτης, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία μας ενημέρωσε, ότι, βάσει πληροφοριών, που είχε συγκεντρώσει, ομάδα αποτελούμενη από 5 έως 7 βομβιστές καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους, σχεδίαζε επίθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντρά, συμπληρώνοντας, ότι οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν κεντρικούς σταθμούς του Μετρό της πόλης.monaxo
Το κρατικό δίκτυο της Βαυαρίας μετέδωσε, ότι ΗΠΑ και Γαλλία είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως τους Γερμανούς για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, που επικαλείται τις Μυστικές Υπηρεσίες των δύο χωρών, οι έρευνες εστιάζονται σε επτά Ιρακινούς, που ζουν στο Μόναχο. Αυτοί σχεδίαζαν να εισέλθουν στους σταθμούς του Μετρό και να ανατιναχθούν.

Η τρομοκρατική επίθεση ήταν προγραμματισμένη για τις πρώτες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, που επικαλείται πληροφορίες από πηγές, προσκείμενες στην γερμανική Αστυνομία, η επίθεση ήταν προγραμματισμένη για την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα για τις πρώτες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο Χοακίμ Χέρμαν, Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, ο οποίος τόνισε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσαν «φιλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών», την επίθεση είχε προσχεδιάσει το Ισλαμικό Κράτος να γίνει «γύρω στα μεσάνυχτα», στον έναν από τους δύο κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου.
Το Μόναχο εξακολουθεί να είναι σε αστυνομικό κλοιό, καθώς 550 αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Οι σταθμοί του Μετρό έχουν ανοίξει, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας, παραμένουν δρακόντεια.